Koksal Toptan Biyografisi Milletvekili. Uzun yıllardır politik arenada faaliyet gosteren Toptan, ceşitli partilerde bulunmuş, Kultur Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gorevlerine getirilmiş, acık oğretim ve acık lise gibi ilklere imza atmıştır. Koksal Toptan, 9 Ağustos 2007 tarihi itibariyle TBMM ’nin 24. başkanı olmuştur.
Koksal Toptan, 1943 yılında Rize'de Camidağı Koyu ’nde Talat Fehmi Toptan ve Saadet Toptan'ın ucu kız, yedi kardeşin en buyuğu cocukları olarak dunyaya geldi. Koksal ve Havva (Dilaver) Rize ’de, Suheyla (Somun), Galip, Emine (Yucel), Adnan ve Semra (Tuna) Zonguldak ’ta dunyaya geldi. Koksal Toptan, kokeni Kafkaslara uzanan Topaloğlu Ali Ağa ’nın torundur. Zonguldak Ereğli Komurleri İşletmesi ’nde memur olarak calışan bir babanın ilk cocuğudur. lkokulun birinci sınıfını Rize ’de koyunde başladı, İlkokul eğitimini Zonguldak Kilimli Okulu'nda tamamladıktan sonra sırasıyla Merkez Ortaokulu ve Mehmet Celikel Lisesi'ne devam etti. 1962 yılında İstanbul Universitesi Hukuk Fakultesi'ni kazanan Toptan, 1963-1966 yılları arasında istanbul'da Adalet Partisi'nin genclik kollarında başkanlık ve yonetim kurulu uyeliği yaptı. O donemde ayrıca Milli Turk Talebe Birliği'nin de calışmalarına katılan Toptan edebiyatlıyordu. Bazı şiir ve yazıları dergilerde yayınlanan Toptan, ceşitli yarışmalarda dereceler de kazandı. Toptan 1966'da universite eğitimini tamamladıktan hemen sonra İstanbul'da avukatlık stajına başladı ancak babasının rahatsızlığı nedeniyle stajına Zonguldak'ta devam etme kararı aldı. 5 Ocak 1968 yılında profesyonel olarak avukatlık yapmaya başlayan Toptan, bir yandan da uyesi olduğu adalet partisi teşkilat kademelerinde gorev aldı. İl başkanvekilliği ve belediye meclis uyeliği gorevlerinde bulunan Toptan, Zonguldak'ta maden fakultesi kurulması icin onemli calışmalarda bulundu. Pek cok sivil toplum orgutunun başkan, kuruculuk ve yoneticiliğini yapan Toptan, askerliğini Sarıkamış ’ta, askeri hakim olarak tamamladı.
7 Haziran 1977 tarihinde yapılan secimlerde adalet partisi Zonguldak milletvekilliğine secildikten sonra TBMM adalet ve kit komisyonu uyelikleri yaptı. Toptan daha sonra gercekleştirilen buyuk kongre sonunda partinin merkez haysiyet divan başkanlığı gorevine getirildi.
12 Kasım 1979 tarihinde iktidar olan Suleyman Demirel hukumetinde devlet bakanlığına atanarak Turkiye'nin en genc bakanlarından biri oldu. Toptan'ın gorevi 12 Eylul 1980 darbesine dek surdu. Bu donemde Ankara'da serbest avukat olarak calışmaya başlayan Toptan, hakkında acılan pek cok davada Suleyman Demirel'in avukatlığını ustlendi.
1983'te parti kurucusu olmağru Yol Partisi'nin kuruluş ve teşkilatlanma calışmalarına aktif olarak katılan Toptan, 28 Eylul 1986'da yapılan ara secimlerde Zonguldak ikinci bolgeden milletvekili olarak secildi. DYP'nin secimle gelen ilk dort milletvekilinden biri olmuştu.
1987 eylulunde Suleyman Demirel'in genel başkan secildiği DYP buyuk kongresinin divan başkanlığını yapan Toptan, 1987 genel secimlerinde yine Zonguldak milletvekili olarak secildi ve DYP TBMM grup başkanvekili oldu.
Grup başkanvekilliği gorevini ucbucuk yıl surduren Toptan, 1990 kongresinde DYP genel idare kurulu uyeliğine secildi. Toptan 1991 genel secimlerinde DYP Bartın milletvekili secildi ardından milli eğitim bakanlığı gorevine getirildi. Acık oğretim ve acık lise gibi ilklere imza atan Toptan, Turki cumhuriyetlerinden on bin oğrenciyi eğitim almaları icin Turkiye'ye getirtti. Doğru Yol Partisi'nin 13 Haziran 1994 tarihinde yapılan buyuk kongresinde genel başkanlığa aday olan Toptan kongreyi kaybetti ve bakanlıktan ayrıldı.
1993 Kasım kongresinde en yuksek oyu olarak yeniden GİK uyesi secilen Toptan, 1995 yılında Kultur Bakanlığı yaptı. Aynı yıl yapılan secimlerde Bartın'dan milletvekili secildi.
1999 genel secimlerinden sonuc alamayan Toptan calışmalarını Turk vakfı uzerinde yoğunlaştırdı. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan secimlerdeyse Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak milletvekili secildi ve TBMM adalet komisyonu başkanlığına getirildi.
22 Temmuz 2007 secimlerinde yeniden AK Parti'den Zonguldak Milletvekili secildi. 9 Ağustos 2007'de TBMM Başkanlığı icin yapılan ilk tur secimlerinde 450 gibi rekor bir oyla TBMM Başkanlığına secildi. Ağustos 2009'da yapılan TBMM Başkanlığı seciminde adaylığını koymadı. 2011 genel secimlerinde Zonguldak Milletvekili olarak tekrar TBMM'ye secildi.
Koksal Toptan, Saime Akpınar ile evli ve 3 cocuk babasıdır.