Edis Gorgulu Biyografisi Şarkıcı, soz yazarı, besteci, oyuncu 2015 yılında “Durma Dans Et” adlı dans yarışmasında juri uyesidir.
Edis Gorgulu, 28 Kasım 1990 tarihinde Londra ’da doğmuş olup İzmir'de buyumuştur. Anne-babası calışmak ve eğitimlerini tamamlamak icin Londra'ya gittiklerinde dunyaya gelmiştir. Annesi bir kafede işletmecilik yaparken babası BBC Radio'da calışıyordu. Edis 2 yaşında iken aile Turkiye ’ye donerek İzmir ’e yerleşti. 4 yaşında piyano calmaya başladı. Liseyi İzmir Ozel Tevfik Fikret Lisesi'nde okuyarak mezun oldu.

İzmir ’de lisedeyken muzik eğitimine başladı. Ayrıca İzmir Kent Orkestrası'nda solistlik yaptı. Liseden sonra istanbul ’daki Galatasaray Universitesi İletişim Fakultesi'ni kazanınca İstanbul'a yerleşti. Aynı zamanda İstanbul Universitesi Devlet Konservatuarı'nı da kazanarak bu bolume de başladı. Daha sonra iki okul zor gelince İstanbul Universitesini bıraktı. Universitede okurken bir yandan da muzik calışmalarını ilerletip album cıkarma girişimlerinde bulundu ancak başarılı olamadı. Oyunculuk ajanslarına kaydını yaptırdı. 2012 yılında dizi oyunculuğuna başladı.
2012 yılında FOX'ta yayınlanan “Dinle Sevgili” dizisinin 2. Sezonunda Barış karakterini canlandırdı.
Edis Gorgulu, başrolunu Robin Williams'ın oynadığı 1993 yapımı “Muthiş Dadı” adlı filmden esinlenilerek yapılan ve 2012 yılında yonetmenliğini Sadullah Celen ’in yaptığı “Hayatımın Rolu” adlı dizide Haluk Bilginer, Ebru Ozkan, Ebru Aykac, Emel Goksu, Guzin Ozyağcılar, Bekir Aksoy, İlhan Şeşen ile birlikte oynadı.
Ozan Colakoğlu ve Soner Sarıkabadayı ile tanıştıktan sonra PDND Muzik ile album anlaşması imzaladı. PDND Muzik plak şirketinden cıkan albumun yapımcılığını Soner Sarıkabadayı, aranjorluğunu ise Ozan Colakoğlu ustlendi. Ve 2014 yılının aralık ayında cıkardığı "Benim Ol" adlı ilk albumunun icindeki "Benim Ol" şarkısına cektiği klibinde Hepsi uyesi Cemre Kemer de rol aldı. Edis Gorgulu, soz yazarlığını ve besteciliğini kendinin yaptığı "Benim Ol" şarkısını tanıtmak icin 3 Adam, Guldur Guldur ve İşte Benim Stilim dahil olmak uzere ceşitli programlara konuk oldu.
2 Mayıs 2015 tarihinde Soner Sarıkabadayı ile birlikte Bostancı Gosteri Merkezi'nde sahneye cıkarak ilk konserini verdi. Ardından 19 Mayıs 2015 tarihinde Sultangazi'de konser verdi.
Acun Ilıcalı ’nın televizyon kanalı Tv8 ’de, Temmuz 2015 tarihinde başlayacak olan “Durma Dans Et” adlı dans yarışmasında Tuğba Karaca sunuculuk yapacak. Programın juri uyeleri ise Kemal Doğulu, Edis Gorgulu, Cemre Kemer ve Neslihan Onder olacak.
Odulleri :
2015 - Dijital Dunyanın Enleri Odulleri - Yılın En İyi Cıkış Yapan Erkek Sanatcısı
2015 - Ege Universitesi Medya Odulleri - En İyi Cıkış Yapan Sanatcı
2015 - Altın Homeros İzmir'e Katkı Odulleri - Yılın İzmirli Sanatcısı
2015 - Radyo Boğazici Muzik Odulleri - En İyi Cıkış
2015 - Vodafone Freezone Liselerarası Muzik Yarışması - Umut Vaat Eden Genc Yetenek
2015 - Kral Turkiye Muzik Odulleri - En İyi Cıkış
2015 - MGD Altın Objektif Odulleri - En İyi Cıkış Yapan Sanatcı

Albumleri :
2014 - Benim Ol (Single)
2015 - Olmamış mı? ( single)

Filmleri ve Dizileri :
2012 - Hayatımın Rolu (Uygar) (TV Dizisi)
2012 - Bir Aylak Adam (Kendisi)(Video)
2012- Dinle Sevgili 2. Sezon (Barış) (TV Dizisi)