Kerem Gonlum Biyografisi 1977 İskenderun doğumlu Efes Pilsen Spor Klubu ve Turk Milli Basketbol Takımı forvet oyuncusu.
Merhum saz sanatcısı Ozay Gonlum'un oz yeğeni olan Kerem Gonlum, 22 Kasım 1977'de İskenderun'da dunyaya geldi. Basketbol hayatına 15 yaşında İskenderun Demir-Celik'te başladı. Gec sayılabilecek bir yaşta basketbola başlayan oyuncu, 1997-1998 sezonunda TED Kolejliler'e transfer oldu. 1998-1999 sezonunda A takımına cıkarak 1. ligde forma giydi. 2 sene TED Ankara Koleji'nde oynadıktan sonra 6 sene formasını giyeceği Ulkerspor'a gidiyordu.
2004 yazında Milli Takım ile Dream Team arasında oynanan macta Greg Popovich tarafından beğenilen oyuncu, NBA takımlarından San Antonio Spurs'ten transfer teklifi aldı ancak klubu Ulkerspor gitmesier gercekleşmedi. Bu gelişmeden bir sene sonra, 2005-2006 sezonu başında Efes Pilsen'e transfer oldu.
Şut yeteneği orta duzeyde olmasına rağmen, savunmada mucadeleci yapısı ve ribaund yeteneği ile Turk basketbolunun onemli uzun oyuncularından biri olan Kerem Gonlum, halen Efes Pilsen forması giymektedir.
Basketbola başladığı donemi şoyle anlatıyor;
Basketbola diğer oyunculara gore gec sayılabilecek bir yaşta başladım ve ilginc bir hikayem var. 1995 yılında bir konser sırasında Ankara ’da Şekerspor antrenoruyle tanıştım ve bana “Şekerspor ’da oynamak ister misin?” diye sordu. Ben de universite harclığım cıkar diye bu teklifi kabul ettim ve bu şekilde başlamış oldum.