Emin Olcay Biyografisi Kurtlar Vadisi ’nin ‘Omer Baba ’sı olarak bilinir. Emin Olcay, 1946 yılında doğmuştur. Almanya ’da ic mimari ve tiyatro dekorasyonu eğitimi aldı. 18 yaşında iken 1964 yılında Devlet Tiyatroları cocuk tiyatrosu bolumunde ‘Peter Pan ’ isimli muzikalle “Peter Pan” rolunu oynayarak tiyatroya başladı. 2001 yılında ‘Petar Pan ’ı sahneye koyarak emekli oldu.

Uzun yıllardır Devlet Tiyarotlarında oyunculuk, yonetı. Emin Olcay, emekli olduktan sonra istanbul, Maltepe ’de actığı ‘Sanat Atolyesi ’nde eğitim vermektedir. Ayrıca Maltepe'de Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro dersleri vermektedir.
2003 yılında gosterilmeye başlayan muziklerini Gokhan Kırdar'ın hazırladığı, senaryosu Raci Şaşmaz'dan, yonetmenleri Osman Sınav, Mustafa Şevki Doğan ve Serdar Akar olan "Kurtlar Vadisi" adlı dizi filmde Necati Şaşmaz Polat Alırırken; Emin Olcay da Omer Candan karakterini canlandırdı ve Oktay Kaynarca, Ozgu Namal, Selcuk Yontem, Gurkan Uygun, Kenan Coban, Erhan Ufak, Seray Sever, Tarık Unluoğlu, Haldun Boysan, Hande Kazanova ve daha bir cok oyuncu da rol aldı.
Emin Olcay, evlidir. 2 oğlu vardır.
2015 yılında Şeyh Hamid-i Veli'nin (Somuncu Baba) hayatını konu alan “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” adlı sinema filminde Somuncu Baba Şeyh Hamid-i Veli rolunde Furkan Palalı oynarken diğer rollerde Gurkan Uygun, Saruhan Hunel, Sinan Albayrak, Kenan Bal, Emin Olcay, Haldun Boysan, Tuvana Turkay, Ali Surmeli, Suna Selen, Fırat Tanış, Yunus Emre Yıldırımer gibi oyuncular oynamıştır.
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2015 - Somuncu Baba Aşkın Sırrı (Sinema Filmi)
2015 - Kacma Birader (Sinema Filmi)
2014 - Carşı Pazar (Bekir) (Sinema Filmi)
2014 - Yenilmeyi Duşunmedi (Anlatıcı) (Sinema Filmi)
2014 - 2015 - Kertenkele (Ziya Hoca) (TV Dizisi)
2013 - Ben Onu Cok Sevdim (Muezzin) (TV Dizisi)
2010 - Nakş-ı Dil Sultan (İbrahim) (TV Dizisi)
2009 - Gonul Bahcesi (Hikmet Ulupınar) (TV Dizisi)
2008 - Dinle Neyden (Aşcı Dede) (Sinema Filmi)
2007 - Kurtlar Vadisi Teror (Omer Candan) (Sinema Filmi)
2007 - 2015 - Kurtlar Vadisi Pusu (Omer Candan) (TV Dizisi)
2007 - 120 (Celal Mudur) (Sinema Filmi)
2006 - Kınalı Kuzular: Kınalı Hasan (Koy İmamı) (TV Filmi)
2006 - Karagumruk Yanıyor (İzzet) (TV Dizisi)
2004 - Gerceğin Otesi (Sunucu) (Tv Programı)
2003 - 2005 - Kurtlar Vadisi (Omer Candan) (TV Dizisi)
1999 - Deli Yurek (Yakup Efe) (TV Dizisi)
1995 - Cicek Taksi (TV Dizisi)
1993 - Ferhunde Hanımlar