Erdem Akakce Biyografisi Erdem Akakce, 13 Aralık 1975 tarihinde Konya ’da doğmuştur. Ankara Ozel Yukseliş Kolejinden mezun olduktan sonra, Bilkent Universitesi Muzik ve Sahne Sanatları Fakultesi Tiyatro Bolumunden mezun oldu. Okulda iken Anton Cehov ’un Martı oyununda Doktor Dorn rolunu oynadı.
Bilkent ’te okuduğu yıllarda Sal5 yıl gitarı ve 2 arkadaşı ile birlikte sahne aldı. Daha sonra İstanbul ’a geldiğinde U-Turn diye bir grup kurdu 3-5 yıl muzik işine devam etti. Profesyonel olarak 1998 yılında ilk defa Dostlar Tiyatrosu'nda Maxwell Anderson ’un eseri ve Genco Erkal yonetmenliğinde “Yalınayak Sokrates” adlı oyunla Kole Satiros/Anitos karakterini oynayarak başladı. 1998 yılından 2005 yılına kadar Dostlar Tiyatrosu'nda gorev yaptı.
1999 yılında Ankara Ekin Tiyatrosunda Slawomir Mrozek ’in eseri Policja / Polisler; adlı eserinden uyarlanan “Son Mahkum” adlı oyununda oynadı. Daha sonra yeniden Dostlar Tiyatrosu'na katıldı.
2001 yılındaki “Yarışma” adlı tiyatro oyunundaki rolu ile Avni Dilligil odulunu kazandı. 2003 yılındaki “Yaşasın Savaş” adlı tiyatro oyunundaki rolu ile Ankara Sanat Kurumu odulu, 2004 yılındaki “Fay Hattı” adlı tiyatro oyunundaki rolu ile Afife Jale odullerini kazandı.
2003 - 2004 tiyatro sezonunda Behic Ak tarafından yazılmış “Fay Hattı” adlı tiyatro oyunda Genco Erkal, Sumru Yavrucuk, Erdem Akakce oynadı.
Erdem Akakce, Kent Oyuncuları, Tiyatro Oyunbozan, Tiyatro Rast, Aysa Produksiyon Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Ankara Ekin Tiyatrosunda calıştı.
Erdem Akakce, 2009 yılında “Turkler Cıldırmış Olmalı- Afrika” sinema filminde Peker Acıkalın, Erdal Tosun, Durul Bazan, Oya Aydoğan, Onder Acıkbaş, Tuba Unsal, Ruhi Sarı, Timur Acar, Burhan Ocal, Kadir Copdemir, Zeynep Beşerler, Levent Ozdilek, Levent Ulgen ile birlikte rol aldı.
Erdem Akakce, 2009 yılında senaristi ve yonetmeni Cağan Irmak olan “Karanlıktakiler” adlı sinema filminde Meral Cetinkaya, Derya Alabora, Durul Bazan, Guner Ozkul ile beraber oynadı. Bu film ile 2010 yılında 15.Nurnberg Turkiye/Almanya Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu odulunu kazandı.
2013 yılında “Beni Boyle Sev” adlı dizide Zeynep Camcı, Alper Saldıran, Eda Ece, Burcu Biricik, Selen Ucer, Altan Gordum, Lale Mansur, Mert Turak, Guven Kırac ile oynadı.
2016 yılında yonetmenliğini Nihat Durak ’ın yaptığı, başrollerinde Ayca Bingol, Sercan Badur, Ceyda Duvenci, Caner Şahin, Sinan Tuzcu ve Bulent İnal ’ın yer aldığı “Babam ve Ailesi” adlı dizide Fazıl karakterini canlandırdı.
Odulleri :
2010 - 15.Nurnberg Turkiye/Almanya Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu (Karanlıktakiler)
2004 – 8.Afife Jale Odulleri : Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Muzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu “Fay Hattı” – Dostlar Tiyatrosu
2004 - Ankara Sanat Kurumu : En İyi Erkek Oyuncu odulu, “Yaşasın Savaş” – Dostlar Tiyatrosu
2002 - Avni Dilligil Odulleri – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Odulu : “Yarışma” – Dostlar Tiyatrosu
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları :
2016 - Kafa Ayarı (Tek kişilik gosteri) - Entropi Sahne
2015 - Haldun Taner Kabare - Dun Bugun - Tiyatro 2000
2013 - 2014 - III.Richard : William Shakespeare - Tiyatro Cef
2007 - Kuyruk : Israel Horowitz , Yoneten: Engin Hepileri - Kent Oyuncuları
2007 - Dokuz Ay Son Gun : Sermiyan Midyat – Tiyatro Dunyası
2007 - Kuzey Işığı : Paul Pourveur - Tiyatro Rast
2006 - Kocasını Pişiren Kadın : Debbie Isitt - Aysa Produksiyon Tiyatrosu
2006 - Oyun Sonu : Samuel Beckett - - Dostlar Tiyatrosu
2005 - Arıza : Emre Koyuncuoğlu - Garajİstanbul
2005 - Aymazoğlu Ve Kundakcılar : Max Frisch - Dostlar Tiyatrosu
2005 - Buluşma : Terry Johnson - Dostlar Tiyatrosu
2003 - 2004 - Fay Hattı : Behic Ak - Yon: Genco Erkal - Dostlar Tiyatrosu
2003 - Yaşasın Savaş - Uyarlayan ve Yon: Genco Erkal - Dostlar Tiyatrosu
2001 - Yarışma : Laurent Baffie - Yon: Genco Erkal - Dostlar Tiyatrosu
2000 - Oyuncu : Tankred Dorst - Yon: Genco Erkal - Dostlar Tiyatrosu
1999 - Son Mahkum : Slawomir Mrozek - Ankara Ekin Tiyatrosu
1998 - Yalınayak Sokrates : Maxwell Anderson- Yon: Genco Erkal - Dostlar Tiyatrosu
Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :
2016 - Ve Perde! (Sinema Filmi)
2016 - Babam ve Ailesi (Fazıl) (TV Dizisi)
2016 - Ağustos Bocekleri ve Karıncalar (Metin) (Sinema Filmi)
2015 - Ya Nasip Ya Kısmet (Yiğit) (TV Filmi)
2013 - 2014 - Beni Boyle Sev (Haluk Aslan) (TV Dizisi)
2012 - Cıplak Gercek (Erkin) (TV Dizisi)
2012 - G.D.O. Karakedi (Cengiz) (Sinema Filmi)
2012 - Boyle Bitmesin (konuk oyuncu) (TV Dizisi)
2011 - Ya Sonra (Ozan) (Sinema Filmi)
2011 - Seni Bana Yazmışlar (Nihat) (TV Dizisi)
2011 - Nar (Apt. Gorevlisi Mustafa) (Sinema Filmi)
2011 - Hic Rıza (Sinema Filmi)
2011 - Elde Var Hayat Sınav (Halil) (TV Dizisi)
2010 - 2011 - Elde Var Hayat (Halil) (TV Dizisi)
2010 - Ateşe Yurumek (Selo) (TV Dizisi)
2009 - Turkler Cıldırmış Olmalı- Afrika (Laz Mahmut) (Sinema Filmi)
2009 - Kış Masalı (Osman) (TV Dizisi)
2009 - Karanlıktakiler (Egemen) (Sinema Filmi)
2008 - Golgesizler (Postacı) (Sinema Filmi)
2008 - Aşk Yakar (Teoman) (TV Dizisi)
2007 - Zincirbozan (Hakan) (Sinema Filmi)
2007 - Kısmetim Otel (Ufuk Kısmetim) (TV Dizisi)
2007 - Ara (Ender) (Sinema Filmi)
2006 - 29-30 (Yener) (TV Dizisi)
2005 - Kırık Kalpler Durağı (Cağlar) (TV Dizisi)
2004 - Korkuyorum Anne (Hademe) (Sinema Filmi)
2004 - Beş Kollu Avize (TV Filmi)
2004 - Anlat İstanbul (Recai) (Sinema Filmi)
2003 - Bir İstanbul Masalı (Dayı Ayhan) (TV Dizisi)
2002 - Kolay Para (İsmail) (Sinema Filmi)
2002 - Biz Size Aşık Olduk (Harun) (TV Dizisi)
1987 - Gunaydın Vietnam (Turkce Seslendirme) (Sinema Filmi)