Erdal Sarızeybek Biyografisi Erdal Sarızeybek, 1956 yılında Kırşehir, Kaman ’da doğmuştur. Aslen Adana ili nufusuna kayıtlıdır. Kuleli Askeri Lisesini bitirdikten sonra, 1976 yılında Kara Harp Okulu'dan jandarma teğmen rutbesiyle mezun oldu. 1978-1996 yılları arasında jandarma teşkilatının sınır, eğitim ve ic guvenlik birliklerinde komutanlık yaptı.
1990 yılında Fransız Jandarma Subay Ojını muteakip 1992-1994 yılları arası Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı gorevinde bulundu. Şemdinli Jandarma Hudut Tabur Komutanı olarak gorevli iken, PKK'lı teroristlerle uc buyuk catışma yaşadı. Halkın desteği ve Mehmetciğin kahramanlığı sayesinde teror orgutune donemin en buyuk darbesi vuruldu. Bu başarıdan dolayı Turk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gumuş Liyakat Madalyası ile odullendirildi. 1996-1998 yıllarında Fransa ’da Paris Askeri Ataşe Yardımcılığı gorevini yuruttu. 2002 yılında Turkiye'de Adli Kolluk konusunda master yaptı. 1999-2005 yılları arasında van, Manisa ve Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı gorevlerinde bulundu.
2005 yılında atandığı Ankara Uzman Jandarma Oğrenci Alay Komutanlığı gorevinde iken albay rutbesinde kendi ist
Albay Erdal Sarızeybek ’e Turk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gumuş Liyakat Madalyası verilmiştir.
Cok iyi derecede Fransızca bilen Erdal Sarızeybek evlidir ve iki cocuğu vardır.
2007 yılında yapımcı ve yonetmen Serdar Akinan tarafından yapılan “Kan Uykusu” televizyon belgeselinde terorle mucadele yıllarını anlattı. Aynı belgeselde Emekli Tumgeneral Osman Pamukoğlu ve bazı subaylar da teror ile mucadele yıllarını anlatmıştır.
Mayıs 2011'de yayınladığı bildiride "Siyasete atılırken kimseden izin almadım, kimseye sormadım ve ulkemin icinde bulunduğu tehditleri gorup bu tehditleri yok edebilmek icin, demokratik sistem icinde siyaset yapmanın ve acıkladığım bu şart ve koşullar altında MHP ’de siyaset yapmamın doğru olacağına karar verdim. " diyerek MHP'ye katılmıştır. Ancak MHP yonetimince uyeliğe kabulu yapılmamıştır.
Halen araştırmacı yazar olarak terorle mucadelesini surduren Sarızeybek, Teror, Kacakcılık,Siyaset ve Karakol Baskınları uzerine kitaplar yazdı.
Kitapları :
2006 - Şemdinli'de Sınırı Aşmak
2006 - Hesaplaşma/Teror Kacakcılık Hudut ve Biz
2007 - Ya Gazi Paşa Duyarsa
2007 - İhaneti Gordum
2008 - Son Harekat Kod Adı: Yahuda
2009 - Ergenekon Golgesinde İhaneti Yaşamak
2010 - Kurt Kapanı
2011 - Carcella - Anadolu'da Ateşle Oynamak
2012 - Nil'den Fırat'a Devlet Oyunları
2013 - Yuzleşme
2013 - Cemaat ve Barzani