Fatih Mehmet Macoğlu Biyografisi Tunceli ili Ovacık ilcesi Turkiye Komunist Partisi (TKP) Belediye Başkanıdır. Fatih Mehmet Macoğlu, 20 Aralık 1968 tarihinde Tunceli ili Ovacık ilcesi Cemberlitaş koyunde doğmuştur. 1977-1985 yılları arasında Ovacık Yatılı İlkoğretim Bolge Okulunda okudu. Sonra Bingol 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesinden mezun oldu.
1989-1992 yılları arasında Konyaarlık kasabasında sağlık memuru olarak calıştı. 1992 yılı Aralık ayında Tunceli Pertek Pınarlar sağlık ocağına tayin oldu. 2007 yılına kadar burada gorev yaptı. Acıkoğretim Fakultesi Laborant ve Veterinerlik bolumunu okudu.
1996 yılında Sağlık ve Sosyal Emekciler Sendikasının aktif uyeliğini ve işyeri temsilciliğinde bulundu.
2007 yılından 2014 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi'nin Acil Polikliniğinde gorev yaptı. 2014 Yerel Secimleri icin Kamu gorevinden istifa ederek Tunceli'nin Ovacık ilcesinden belediye başkan adayı oldu.
Fatih Mehmet Macoğlu, evli ve iki cocuk babasıdır.
Fatih Mehmet Macoğlu, 2014 Turkiye yerel secimlerinde Turkiye Komunist Partisi'nden aday olarak Tunceli ili Ovacık ilcesi Belediye Başkanı secilmiştir. 30 Mart 2014 tarihinde gorevine başlamıştır.
Fatih Mehmet Macoğlu devlet hazinesine ait 650 donum araziye nohut, kurufasulye ve patates ektirmiş, yaptığı acıklamada ise elde edilen ilelere yardım ettiklerini ve 78 oğrenciye aylık 200 lira burs sağladıklarını soylemiştir. 3 bin nufuslu ilcede kitap okuma oranını artırmak icin belediye binası icerisinde icinde 10 bin kitap bulanan 2 kutuphane actı.