Emir Sevinc Biyografisi Emir Sevinc, 7 Eylul 1980 tarihinde istanbul ’da doğmuştur. Marmara Universitesi İletişim Fakultesi radyo ve televizyon bolumu mezunudur. Erdi Sevinc adında kardeşi vardır. Altan Varol ’dan diksiyon dersi aldı. Basın danışmanlığı işinde calıştı. Dergilerde, gazetelerde, televizyonlarda editorluk yaptı. A Takımı ’nda, Dormen Tiyatrosu ’nda calıştı.
Emir Sevinc, 2009 yılında ilk albumu Ben Sen Olamam'ı cıkardı. Albumun muzik direktorluğunu Ozan Colakoğlu yaptı, albumde Nazan Oncel, Yıldız Tilbe, Aysel Gurel ve Gulşen'den şarkılar vardır. 2012 yılında ikinci albumu Ateşten Bi' Ruzgar'ı cıkardı.
2014 yılında ucuncu albumu Kendimden ’i cıkardı. Albumun aranjorleri Erdem Kınay, Emrah Karaduman ve Turac Berkay Ozer'dir.
Odulleri :
2009 - İstanbul FM Muzik Odulleri - en cok istek alan şarkı odulu -Eline Duştum" adlı şarkısı
2014 - Duzce Universitesi 2. Medya Odulleri - en iyi single odulu - "Tutuşmayan Kalmasın" adlı şarkısı
2014 - Ege Universitesi 3. Medya Odulleri- en iyi şarkı odulu- "Tutuşmayan Kalmasın" adlı şarkısı
Albumleri :
2014 -Kendimden
2012 - Ateşten Bi' Ruzgar
2009 - Ben Sen Olamam
Tekliler :
2013 -Tutuşmayan Kalmasın
2012 -Sudan Sebep
2009 -Şiki Şiki