Fatih Kısaparmak Biyografisi Fatih Kısaparmak, 31 Ocak 1961da Elazığ ’ın Maden ilcesinde eğitimci bir ailenin tek cocuğu olarak doğdu. Annesi Yıldız Hanım, emekli bir ilkokul oğretmeni; babası Necip Gungor Bey ise, sırasıyla ortaokul ve oğretmen okulu muduru, il milli eğitim muduru, ortaoğretim genel muduru ve bakanlık teftiş kurulu başkanı olarak hizmetler vermiş; basılı beş eseri de bulunan bir burokrattır.
Ankara Deneme Lisesi`ni bitirdikten sonra, bir sltelerinde oğrenim gordu. Ankara Devlet Konservatuvarı ile Ankara Radyosu`nda muzik; Devlet Guzel Sanatlar Galerisi`nde de resim calışmaları yaptı. Ankara Deneme Lisesi ’ndeki oğrencilik yıllarında, Tasvir Gazetesi adına TBMM foto muhabirliği yaptı. Universite doneminde ise, başta Varlık olmak uzere ceşitli edebiyat ve sanat dergilerinde şiirleri, roportajları ve araştırmaları yayımlandı. Basılı ilk kitabı ise, 1982`de yayımlanan Yukarı Fırat Havzası ’ndaki inceleme ve derlemelerini topladığı "Dil Folkloru Acısından Harput Ağzı"dır. Ayrıca, “Ve Ağır Sevdam” adını taşıyan bir şiir kitabı da bulunmaktadır.
Fatih Kısaparmak, "Bay Kilim" ve "Turku Baba" olarak da tanındı. Turk Halk Muziği'nde, "turku formunda beste" yaparak, geleneksel Anadolu muzik kulturunun, genc kuşaklara aktarılmasında onemli bir işlev ve gorev ustlendi.
Fatih Kısaparmak, once "Grup Kilim" ve "Grup Mozaik" sonra da “Grup Avrasya” adlı uc ayrı konser orkestrası kurdu. Erzincan, Golcuk ve le Zonguldak grizu faciasında hayatını kaybedenlerin yanı sıra Darulaceze, Unicef vb. kurumlar yararına "Toplumsal Dayanışma ve Yardım Konserleri" duzenledi.
Fatih Kısaparmak , "Kilim-Nazlı Bebe", "Yarına Kac Var - Bekle Kucuğum", "Cemre Duşunce", "Guneşi Biz Yandırdık", "Portakal Ciceğim", "Hoşcakal", "Mozaik" ve "Dicle`nin Oğlu" adlarını taşıyan albumleriyle bircok odul aldı.
Azerbaycan ’dan, Baku ’ye, Almatı ’dan Aşkabat ’a Turk Cumhuriyetleri, Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti, Kazakistan ve Ozbekistan'da, ABD, Rusya, Bosna - Hersek, Venezuela, Avustralya, Almanya, Avusturya,Fransa, Hollanda, Belcika, İsvec, Koln, Frankfurt ve Munih olmak uzere bircok Avrupa kentinde konserler verdi. Halkımız Fatih Kısaparmak ’a bircok unvanı layik gordu: “Bay Kilim”, “Cağdaş Ozan” ve “Turku Baba” gibi.
2000 yılında, halk muziğine ve folklora katkılarından dolayı Fırat Universitesi Senatosu tarafından Fahri Doktora unvanı verildi.
Malatyaspor ve Elazığspor ’da, toplam 3 donem yonetim kurulu uyeliği gorevinde bulunan Fatih Kısaparmak, İstanbul- Elazığ Kultur Vakfı ’ndaki kurucu uyeliğinin yanı sıra, Elazığlılar Dayanışma Derneği'nde de yonetici ve genel sekreter olarak calıştı.
1991 yılında, haber spikeri ve televizyon program yapımcısı ve ekonomist Şebnem Kısaparmak (Ergur)'la evlendi. Ciftin, bu evlilikten, Ozan (d.1992) ve Kaan (d.2005) adlı iki erkek cocukları Dunya ’ya geldi.
Albumleri :
Kilim (1987)
Yarına Kac Var - Bekle Kucuğum (1989)
Cemre Duşunce (1990)
Guneşi Biz Uyandırdık (1991)
Portakal Ciceğim (1992)
Hoşcakal (1994)
Mozaik 1 (1995)
Dicle'nin Oğlu (1996)
Olur Mu Boyle Hasan (1998)
Mor Salkımlı Sokak (1999)
Ve Senin Siirlerim (1999)