Ekin Koc Biyografisi Ekin Koc, 15 Ağustos 1986 tarihinde Antalya, Manavagat'da doğmuştur. Tam adı İsmet Ekin Koc ’dur. OSS ’ye hazırlanırken; erkek kardeşi, annesi ve babası hep beraber istanbul ’a taşındılar. Bilgi Universitesi İşletme bolumunu kazanıp orada okumaya başladı.
Manavagat ’ta okurken Lisenin tiyatro keğenmediği icin tiyatrodan kovuldu. Universitede okurken 35 Bucuk Sanat Akademisi'nde Vahide Gordum'den ve Altan Gordum ’den oyunculuk eğitimi aldı. 2013 yılında "Sana Bir Sır Vereceğim" adlı dizide oynayarak dizi hayatına başladı. Baş rollerinde Murat Han ve Esra Ronabar ’ın olduğu dizide Ekin Koc da Demet Ozdemir ile iyi bir ikili oluşturdu. Dizideki Tilki karakteriyle unlenmiştir.
2014 yılında yayınlanmaya başlayan ve başrollerinde Ayca Bingol, Mete Horozoğlu, ve İlker Kızmaz olan “Benim Adım Gultepe” dizisinde de Seyfi karakteriyle izleyicilerle buluştu.
2015 yılında senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı, yonetmenliğini Abdullah Oğuz'un yaptığı "Senden Bana Kalan" adlı sinema filminde Neslihan Atagul ile başrolu paylaşırken, Zeynep Kankonde, Wilma Elles gibi oyuncular da eşlik etmiştir.
12 Kasım 2015 tarihinde Star TV ’de başlayacak olan, yapımcı Timur Savcı ’nın yapımcılığını ustlendiği, ‘Kosem Sultan ’ dizisinde Safiye Sultan ’ı Hulya Avşar canlandıracak. Kosem Sultan ’ı ise Beren Saat canlandıracak. Ekin Koc'un canlandırdığı I. Ahmet'in eşi olacak olan Kosem Sultan'ın cocukluğunu ve gencliğini Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou 9 bolum canlandıracak.
Filmleri ve Dizileri :
2015 - Muhteşem Yuzyıl: Kosem Sultan (I. Ahmet) (TV Dizisi)
2015 - Senden Bana Kalan (Ozgur) (Sinema Filmi)
2014 - Benim Adım Gultepe (Seyfi) (TV Dizisi)
2013 - Sana Bir Sır Vereceğim (Tilki) (TV Dizisi)