Fatih Donmez Biyografisi 9 Temmuz 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atandı. Fatih Donmez, 2015'den bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Musteşarlığı gorevini yurutuyordu.
Fatih Donmez, 1965 yılında Bilecik'de doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini İstanbul ’da tamamladı. 1987 yılında Yıldız Teknik Universitesi Elektrik-Elektronik Fakultesi Elektronik Muhendisliği Bolumunden mezun oldu. 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamladı. İş hayatına NETAŞ ’ta Ar-Ge muhendisi olarak başladı. İş hayatı boyunca enerji ve Telekomunikasyon firmalarında değişik kademelerde yoneticilik yaptı.
1994 yılında İstanbul Buyukşehir Belediyesi iştiraklerinden İGDAŞ ’ta Etut ve Proje Mudurluğu, Genel Mudur Yardımcılığı ve Yonetim Kurulu uyeliği gorevlerinde bulundu. 2002 yılından itibaren İstanbul Buyukşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatoru olarak; İBB iştiraklerinin yonetim kurullarında başkan ve uye olarak gorev yaptı. Turkiye Elektrik Sanayi Birliği ’nin (TESAB) kurucuları arasında yer alan Donmez, aynı zamanda TESAB yonetim kurulu uyeliği de yaptı.
4 Ocak 2008 ’de EPDK Kurul uyeliğine atanan Fatih Donmez, EPDK ’nın uyesi olduğu ERRA ’da (Enerji Duzenleyicileri Bolgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında uye ulkelerin temsilcileri tarafından Yonetim Kurulu uyesi secildi. ERRA ’nın strateji raporunun hazırlanmasına onculuk ederek, arz guvenliği komitelerinde gorev aldı.
Enerji sektorunde bircok yazı ve rapora imza atarak; arz guvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektorunde Ar-Ge, stratejik planlama, performans yonetimi, fizibilite hazırlama, organizasyon geliştirme ve şirketlerin AB ’ye uyumu gibi konularında calışmalar yuruttu. 24 Aralık 2015 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Musteşarlığına atandı.
Fatih Donmez, evli ve 3 cocuk babasıdır.
9 Temmuz 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atandı.