Kuşkusuz Mr.Robot son donemlerin en sağlam dizilerinden biri. Sisteme karşı duruşun surprizlerle dolu bir senaryoyla yuzume yuzume vurulduğu Mr.Robot biraz V For Vendetta, biraz Matrix, biraz Fight Club esintileriyle bizi ilk sezonundan kendine bağlamayı başardı.
Korkmayın, spoiler vermeyeceğiz. Ama artık efsaneleşen “Fuck Society” temalı tiratın olduğu sahnenin sozlerini tek tek yazacağız ki toplum eleştirisi nasıl yapılırmış, Elliot ’ın ağzından oğrenelim. Sonra da iğneyi kendimize, cuvaldızını başkasına batıralım.
Bu arada sahneyi izlemeyenler icin not duşelim: Konuşmalar Elliot ile psikoloğu arasında geciyor. Hafızalara kazınan sahnenin tumu ise listenin sonunda. Beyin bedava.
Buyursunlar.
Ofke sorunlarının uzerine duşunmeliyiz, Elliot. Herkese ofkelisin, topluma…
Toplumu s.keyim.
Ofkelenecek cok şeyin olduğunu biliyorum ama bunu kendine saklaman ve hep yaptığın gibi sessiz kalman sana bir fayda sağlamayacak
Derinlerdeki acı. İşte uzerinde calışmamız gereken yer burası
Toplumda seni bu kadar hayal kırıklığına uğratan şey ne?
Bilemiyorum…Hepimiz cocukların sırtından milyarlar kazandığını bilmemize rağmen Steve Jobs ’un harika biri olduğuna inanmamız mı?
Ya da belki tum kahramanlarımızın sahte olduğunu hissetmemizdir
Dunyanın kendisi bile buyuk bir aldatmaca
Birbirimizi fikir gibi maskelediğimiz sacmalıklarla doldurmaktan, sosyal medyada samimiyet taklidi yapmaktan başka ne yapıyoruz?
Yoksa buna oy verdiğimiz icin mi?
Hileli secimlerimizden değil; mal, mulk, paramızdan bahsediyoruz
Yeni bir şey soylemiyorum. Bunu neden yaptığımızı biliyoruz
Aclık Oyunları romanını bizi mutlu ettiği icin değil uyuşturulmak olmak istiyoruz diye yapıyoruz
Cunku bu gercek bir acı, kendimizi kandırmayalım. Cunku biz korkağız
Toplumu s.keyim.
Elliot, Elliot. Konuşmuyorsun. Sorun nedir?
Hicbir şey…
Bonus: İşte bu efsane tiratın olduğu o sahne Mr.Robot dizisinden toplum eleştirisi uzerine efsane replik.
Posted by Başka Bir Dunya Mumkun on Saturday, October 31, 2015