Elif Sumbul Sert Biyografisi Elif Sumbul Sert, 27 Şubat 1982 tarihinde Balıkesir ’de doğmuştur. İki abisi vardır. Anne ve babası oğretmendi, Elif daha kucukken boşandılar. Abileri babası ile kaldı kendisi annesi ile kaldı, babası ve abileri ile bir daha goruşmedi.
1994-1996 yılları arasında Bursa ’da Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosunda acılan Tiyatro kurslarına devam etti. 2000 yılında girdiği Mimar Sinan Universitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalından 2005 yılında mezun oldu.
İsmail Tarman İlk Oğretim Okulunda Yaratıcı Drama Eğitmenliği yaptı. TİYATRO-Z ’de Yetişkinlere yonelik drama eğitmenliği yaptı. Tiyatro-Z De Gorev Yapmakta, aynı zamanda “If Cast” Ajansının Kurucusudur ve Drama Eğitmenidir.
Elif Sumbul Sert, 2013 yılında Yapımcılığını Timur Savcı, yonetmenliğini Cağan Irmak ile Doğan Umit Karaca ’nın ustlendiği Reşat Nuri Guntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan “Calıkuşu” adlı dizide Fahriye Evcen, Burak Ozcivit, Begum Kutuk Yaşaroğlu, Mehmet Ozgur, Elif İskender, Hande Soral, Hilmi Cem İntepe ile birlikte oynadı.
2014 yılının Eylul ayında başlayan, senaryosunu Mahsun Kırmızıgul ’un yazdığı ve başrollerini İlker Aksum, Hamdi Alkan, Cihat Tamer, Tarık Papuccuoğlu, Metin Yıldız ve Murat Eken, Arif Erkin Guzelbeyoğlu gibi isimlerin paylaştığı “Kadim Dostum” adlı dizide mahallenin meraklısı Sevgi karakterine can verdi.
Elif Sumbul Sert 2006 yı) ve Peri (d.2010) adında iki kız cocuğu vardır.
Coğu insanın yapamadığı şeyleri yapmak hoşuna giden Elif Sumbul Sert, Eyersiz ata biniyor, silah kullanıyor, motosiklet tutkunu, pole dance (direk dansı) yapıyor.
Tiyatro:
2004 - Uc Kuruşluk Opera- Bertolt Brecht - Mimar Sinan Unv. Devlet Kons.
2005 - Uc Kız Kardeş - Anton Cehov- Mimar Sinan Unv. Devlet Kons.

Filmleri ve Dizileri :
2014 - Kadim Dostum
2013 - Calıkuşu (TV Dizisi)
2011 - Bir Kadın Tanıdım (TV Dizisi)
2011 - Her Şeye Rağmen Aşk (TV Dizisi)
2010 - 2011 - Kucuk Sırlar (TV Dizisi)
2010 - Doktorlar (TV Dizisi)
2008 - İstiklal: Karboğazlı Hatice Bacı (Hatice Bacı) (TV Filmi)
2007 - Sozun Bittiği Yer (Ulker Oğretmen ) (Sinema Filmi)
2007 - 2008 - Asi (TV Dizisi)
2006 - Eksik Etek (Terorist Aslı) (TV Dizisi)
2006 - Binbir Gece (TV Dizisi)
2005 - 2006 - Şohret (TV Dizisi)
2005 - Emret Komutanım (Fadime) (TV Dizisi)
2004 - Aliye (Aynur) (TV Dizisi)
2003 - Lise Defteri (Spiker) (TV Dizisi)