Ken Hu Biyografisi İş adamı, ust duzey yonetici, CEO Ken Hu, Huawei ’nin donuşumlu CEO ve HRC Başkanı olarak gorev yapmaktadır.
Ken Hu, 1968 yılında Cin ’de doğmuştur. Asıl adı Hu Houkun ’dur. Cin'in Hubei eyaleti, Wuhan, Hongshan Bolgesi, Guanshan Subdistrict'de bulunan Huazhong Bilim ve Teknoloji Universitesinden 1990 yılında mezun olmuştur.
Ken Hu, universitesinden mezun olduğunda Cin'in Shenzen şehrinde bulunan Huawei şirketinde calışmaya başladı. Ken Hu, daha sonra Huawei ’nin Cin Pazarlama ve Satış Departmanı Başkanı, Latin Amerika Bolgesi Başkanı, Global Satış Bolum Başkanı, Satış ve Hizmet Sorumlusu, Strateji ve Pazarlama Sorumlusu, Global Siber Guvenlik ve Kullanıcı Gizliliğini Koruma Komitesi (GSPC) Yonetim Kurulu Başkanı, Huawei ABD Yonetim Kurulu Başkanı, Yonetim Kurulu Başkan Vekili gorevlerinde bulundu. Ken Hu, 2011 yılından Mart 2018 ayına kadar Huawei'de donuşumlu CEO olarak gorev yaparken Bu gorevinde, şirket capında iş geliştirme ve yonetim optimizasyonundan sorumluydu. Ayrıca liderlik ve organizasyonel gelişimden sorumlu olduğu Huawei'nin İnsan Kaynakları Komitesine başkanlık etti.
Ken Hu, Dunya Ekonomik Forumu (WEF) Dijital İletişim Endustrisi Yonlendirme Komitesi uyesi ve Teknoloji Onculeri Secim Komitesi uyesidir.
Telekom sektorunde 30 yıla yakın deneyime sahip olan Ken Hu, Huawei ’nin donuşumlu CEO ve HRC Başkanı olarak gorev yapmaktadır.