Eda Ece Biyografisi Eda Ece, 20 Haziran 1990 tarihinde istanbul ’da 3 cocuklu bir ailenin en kucuğu olarak doğmuştur. Tam adı Eda Ece Uzunalioğlu ’dur. Lise eğitimini Şişli Terakki Lisesinde tamamlayan Ece, yuksek eğitimini İstanbul Bilgi Universitesi Psikoloji bolumu uzerinde tamamlamıştır.
Universite eğitimini bitirdikten soders aldı ve bir galeride calışmaya başladı. Ayrıca okul yıllarında tiyatro kollarına uye olan ve oyunlarda gorev alan Eda Ece, bir gun oynamış olduğu bir tiyatro oyununda menajer Tumay Ozokur ’un dikkati cekerek oyunculuk teklifleri almıştır. 2011 - 2014 yılları arasında “Pis Yedili” adlı dizide Eda Ece, Guncicek Seymen (Cimbom) karakterini canlandırırken Ayşegul Aldinc, Turan Ozdemir, Asuman Dabak, İlkay Akdağlı, Hazal Şenel, Melis Babadağ, Burak Alkaş, Halil Babur ile birlikte oynadı.
2013 yılında “Beni Boyle Sev” adlı dizide Zeynep Camcı, Alper Saldıran, Burcu Biricik, Selen Ucer, Altan Gordum, Lale Mansur, Guven Kırac ile oynadı.
Eda Ece ayrıca 2013 yılında “Kızım İcin” adlı sinema filminde Yetkin Dikinciler ve İnci Turkay ile birlikte oldu.
Eda Ece, 2015 yılında başrollerinde Seren Şirince, Berk Oktay, Pamir Pekin'in oynadığı "İlişki Durumu: Karışık" adlı dizide Ceren rolunu oynadı.
2 Aralık 2016 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu Gupse Ozay'ın yazdığı "Gorumce" adlı filmin yonetmenliğini Kıvanc Baruonu yaparken başrolde Gupse Ozay oynadı, diğer oyuncular ise Buğra Gulsoy, Eda Ece, Zeynep Kankonde, İnci Pars, Anıl Tetik, Larissa Gacemer, Demet Akbağ, Ayberk Atilla, Ayşegul İşsever oldu.
Filmleri ve Dizileri :
2017 - Yol Arkadaşım (Sinema Filmi)
2017 - Salur Kazan: Zoraki Kahraman (Sinema Filmi)
2017 - Ali Ekber Cevahir (Eda)(TV Dizisi)
2016 - Kocan Kadar Konuş: Diriliş (ceren)(Sinema Filmi)
2016 - Mahrumlar (Ela) (TV Filmi)
2016 - Gorumce (Deniz) (Sinema Filmi)
2016 - Deli Dumrul (Sinema Filmi)
2015 - İlişki Durumu: Karışık (Elif) (TV Dizisi)
2015 - Kocan Kadar Konuş (Ceren) (Sinema Filmi)
2013 - Kızım İcin (Tuba) (Sinema Filmi)
2013 - Beni Boyle Sev (Zeyno) (TV Dizisi)
2011 - 2014 - Pis Yedili (Guncicek Seymen(Cimbom)) (TV Dizisi)
2011 - Adını Feriha Koydum 1.Sezon (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
2010 - Mahpeyker Kosem Sultan (Sinema Filmi)
2007 - Bez Bebek (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
2004 - Aşkın Mucizeleri (TV Dizisi)
2003 - Hayat Bilgisi (Konuk Oyuncu(Sude)) (TV Dizisi)