Kemal Unakıtan Biyografisi Kemal Unakıtan, 14 Şubat 1946 tarihinde Edirne'nin Suloğlu ilcesine bağlı Domurcalı koyunde doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Hidayet'tir. İlk, orta ve lise tahsilini Edirne'de tamamladı.
Gazi Universitesi, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni 1968 yılında bitirdi. Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak calıştı. BİRKO Ticaret ve Sanayi AŞ'de Genel Mudur Yardımcısı ve Mali Koordinator, Turkiye Seluloz ve KÂğıt Fabrikaları'nda (SEKA) Genel Mudur Yardımcısı, Genel Mudur ve Yonetim Kurulu Başkanı, Bahariye Mensucat'ta Genel Mudur, Albaraka Turk'te Yonetim Kurulu Uyesi, BEM Dış Ticaret Şirketinde Genel Mudur ve Yonetim Kurulu Başkanı, Family Finans'ta Yonetim Kurulu Uyesi olarak gorev yaptı.
Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle onun yerine aday olarak 2002 yılında TBMM'ye girdikten sonra yine Erdoğan'ın insiyatifiyle Abdullah Gul başbakanlığındaki 58. Hukumette Maliye Bakanlığı'na getirildi. Erdoğan'ın Ozelleştirme İdaresi Başkanlığı'nı Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'den alarak, kendisine bağlamasıyla ozelleştirmenin de patronu oldu.
22. Donem İstanbul Milletvekili. 58, 59 ve 60. Hukumetlerinde Maliye Bakanlığı gorevinde bulundu. 22 Temmuz 2007'de AkParti'den Eskişehir milletvekili secilen Unakıtan, 60. hukumette de Maliye Bakanı olarak gorev aldı ancak 1 Mayıs 2009 gunu yapılan kabine değişikliği sonucu bu gorevi Mehmet Şimşek'e devretti ve kendisi kabine dışında kaldı.
Farklı tavır ve uygulamalarıyla surekli olarak 'ilgi ve tepki' nedeni oldu ve gazetelere manşet oldu. Hakkında Ekim 2005, Şubat 2006 ve Mart 2006 tarihlerinde verilen uc ayrı gensoru onergesi de, TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi.
İngilizce bilen Kemal Unakıtan, Aysen hanım ile evlidir ve Abdullah Unakıtan, Zeynep ve Fatma adında 3 cocuk babasıdır.
Kemal Unakıtan'ın 2005 yılında besin zehirlenmesi yaşayıp vucudunun susuz kalması sonucu bobrekleri iflas etmişti. Unakıtan, kok hucre operasyonundan istediği sonucu alamamış, 30 yıllık arkadaşı ve dunuru Ali Rıza Ustun'un kendisine bir bobreğini vermesi uzerine yeni bir operasyon daha gecirmişti. Kemal Unakıtan, son yıllarda kalbi ve bobreğiyle ilgili sağlık sorunları yaşadı. 2009 yılında ABD'de by-pass operasyonu gecirdi. Unakıtan, İsrail'in başşehri Tel Aviv'deki bir merkezde kok hucre nakli yaptırdı. 2013 yılında Akdeniz Universitesi Hastanesi'nde bobrek nakli oldu.
Kemal Unakıtan, bir suredir vucudundaki odemler nedeniyle Acıbadem Maslak Hastanesi'nde tedavi gormekte iken 12 Ekim 2016 tarihinde 70 yaşında oldu.
Kemal Unakıtan ’ın Turk siyasi tarihine gecen bazı sozleri şunlar:

Babalar gibi satarım. (PETKİM, TUPRAŞ ozelleştirmeleri.) Parayı veren duduğu calar. (Ozelleştirmeler icin.) Sıcak paradan korkmayın. Faizlerin yuksekse, mama dağıtıyorsan, gelecek onlar da gagalayacak. (Spekulator George Soros ’un sıcak paraya onlem sozlerine.) Ne yiyecek bu cocuklar? Soyadını mı değiştirecek babası Maliye Bakanı oldu diye? (Cocuklarının kac şirket kurduğu eleştirilerine.) İstihdamdaki vergi yukunu hafifleteceğiz, ancak bana vergi konusunda yamuk yapmayın. (İşadamlarına) Galataport Galatamort oldu. (İhalenin iptali uzerine.)
Rabbim Cleveland dedi. (Ahsen Unakıtan eşinin ABD ’de tedavisine nasıl karar verdiklerini anlatırken.)