Bundan bir sene once buyuk bir hata yapıp 1 senelik anlaşma ile Smile Adsl uyeliğimi başlattım. İlk başta her şey cok guzelmiş gibi gozukse de 48 saat bile dolmadan ilk hata ile karşılaştım. Sebepsiz yere bir anda kullanıcı adı ve şifresi hatası ile karşılaştım. Bu anlamsız hata ilk ay boyunca sayısız kere tekrar etti ve her seferinde cağrı merkezine telefon acıp hatanın duzeltilmesi icin uğraşmam gerektir.
İlk ayı atlattıktan sonra bu hata azaldı (ama bitmedi) diye sevinirken bu seferde pingin 500+ kimi zaman 1000+ gibi rakamlara cıkması bağlantı sorunları ile uğraşmak zorunda kaldım. Cağrı merkezideki arkadaşlar ise bu seferde hat değerlerimin duzgun olduğunu sucun Turk Telekom ya da yurt dışı cıkışlarından olduğunu soylediler. Fakat aynı anda ben sorun yaşarken oteki servis sağlacılardan hizmet alan arkadaşlarım da hicbir sorun yaşanmıyorlardı.
Uyeliğimin bitmesine 15 gun kaldı diye sevinirken imzaladığım anlaşma uzerindeki rakamların 2 farklı sayfada da değişik olduğunu gordum. Ek 1 Abone formu diye gonderilen formda Başvuru Tarihi olarak 06/04/2009 gozukurken; abonelik bilgilerimin ve şifrelerimin olduğu belgede Abonelik Başlangıc Tarihi olarak 4.6.2009 olarak gozukuyordu.
Bir Turlu Kurtulamadığınız İnternet Smile ADSL
Smile Adsl e aboneliğimin iptali icin telefon actığım zaman ise Ek1 Abone Formundaki tarihin doğru olduğunu ve aboneliğimi sonlandırabileceğimi oğrendim ve aboneliğimi hemen iptal ettirmek istediğimi telefondaki arkadaşa bildirdim. Abonelik iptali icin isteğimi kesin bir şekilde telefonda bildildikten ancak 2 gun sonra donuş yapıldı. Bu sefer ise yaptıkları kampanyalardan ve modem (Eski Uyeler Alamıyor) gibi şeylerden yararlanabileceğim soylendi kendilerine teşekkur edip İptal Formunu gondermelerini istediğim zaman ise buyuk bir şok ile karşılaştım.
Paravan Şirken Smile ADSL
Smile ADSL den gelen formu incelediğimde Formu gondermem gereken adresin Bahcelievlerde PTT de kayıtlı bir Posta Kutusu olduğunu oğrendim. Evet Bina değil bir Posta kutusu.Sadece Paravan şirketler gibi kendilerine sadece bir posta kutusu almışlar. İşin daha da beter iptal formunu telefonda iptal bildirimi yaptıktan 10 icinde Smile ADSL yetkililerinin eline gecmesi gerektiği. Peki Smile ADSL bu posta kutusuna iptal işlemi yapan cin yada minik insanlar mı sığdırmış tabi ki hayır. Bir arkadaş kafasına eserse gidiyor bu posta kutusundan sizin dilekcenizi alıyor yada benim gibi surunuyorsunuz. Gecen sure icinde sizin dilekcenizi gorurse yaşadınız gormezse işlemleri baştan tekrar etmeniz gerekiyor. Bu sure zarfında bir ay daha gecerse kredi kartı hesabınızdan Uyeliğiniz iptal edilmediği icin yine para cekmeye devam ediyorlar. Başka bir servis sağlayıcıya gecmek istediğinizde ise hattınız dolu olduğu icin onu da yapamıyorsunuz.
Cağrı merkezi
Kendileri boyle bir işlem olmayacağını hatanın kendilerinden kaynaklandığını defalarca telefon ile bildirip gercek bir adres, fax , e-mail istememe rağmen isteklerimin hic biri gercekleşmedi. En sonunda Cağrı Merkezi Ekip lideri olan Buşra Hanım ile saat 10 gibi goruştuğumde ise iptal işlemlerinin bu şekilde yuruduğunu ilk defa iptal eden ben olmadığın beklemem gerektiği gun icinde işlememin yapılacağı soyledi. Peki yapıldı mı ? Hayır. Sadece Postaneden dilekcem alındı (Cok şukur) ve sonunda işleme koyuldu.
Buşra hanımla yeniden 16:45 de konuşmam da ise ukala bir şekilde gunun hala bitmediğini işlemimin gun icinde halledileceğini soyledi . Hattın bana acil lazım olduğunu soylememe rağmen hatanın ve dilekceyi almayan tarafın kendileri olduğunu soylediğimde ise “sizinle daha fazla tartışamam iyi gunler gulumseten hattı aradığınız icin teşekkur ederim” dedi ve telefonu suratıma kapattı. Peki işlemim halledildi mi ? yine Hayır.
Gun icinde birden fazla arama yaptığım icin en sonunda dikkatlerini cekmiş olmayım ki Muşteri Temsilcisi Onur Doğan tarafından telefon aldım. Kendisine de bir daha olanları anlattıktan sonra ve hicbir şekilde Cağrı merkezideki arkadaşların yardım etmediğini bildirmeme rağmen değişen bir şey oldu mu ? Yine Hayır.
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Yapışkan Smile Adsl Kepazeliği