Ebubekir Sifil Biyografisi Ebubekir Sifil, Yalova Universitesi İslamî İlimler Fakultesi'nde oğretim uyesi olarak calışıyor. Ebubekir Sifil, 25 Aralık 1960 tarihinde Kars ’ın Sarıkamış ilcesinde doğmuştur. İlkokul ve Ortaokulu Sarıkamış ’ta, Lise ’yi Kars İmam-Hatip Lisesi ’nde okudu. 1978 yılında Erzurum Ataturk Universitesi, Kazım Karabekir Eğitim Enstitusu ’ne (şimdiki adıyla Eğitim Fakultesi) girdi. 1980 yılında bu okuldan ayrıldı ve aynı yıl Ankara Gazi Universitesi Basın Yayın Yuksekokulu ’na (şimdiki adıyla İletişim Fakultesi) girdi. 1984-85 oğretim yılında bu okulun Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bolumu ’nden mezun oldu.

Ebubekir Sifil, 1986 yılına kadar serbest calıştı. Bu arada kısa bir sure bir ozel şk yaptı. Aralık-1986 – Nisan-1987 tarihlerini kapsayan askerlik donuşu bir sure yine serbest calıştıktan sonra 1989 yılından 1993 yılı sonuna kadar Turkiye Diyanet Vakfı ’nda yayın editorluğu yaptı. Ebubekir Sifil, 1993-1996 yılları arası Van Yuzuncu Yıl Universitesi İlahiyat Fakultesi ’nde ve 1998-1999 yılları arası Eskişehir ’de Osman Gazi Universitesi İlahiyat Fakultesi ’nde Araştırma Gorevlisi olarak calıştı; her iki gorevinden de kendi isteğiyle ayrıldı.
Konya Selcuk Universitesi İlahiyat Fakultesinde Hadis Bilim Dalı ’nda yaptığı Yuksek Lisansını 1996 yılında, Doktorasını ise 2006 yılında bitirdi.
Yazmış olduğu “Modern İslam Duşuncesinin Tenkidi 1-2-3” adlı kitaplarında Serinin I. Kitabı Yaşar Nuri Ozturk'e cevap mahiyetindedir. Diğer II - III.'uncu kitabı ise Fazl'ur Rahman'ın eserlerinin eleştirisidir.
1999-2000 yılları arası Yeni Mesaj gazetesinde gunluk yazılar yazdı. 2000 yılından beri gunluk yazılarını Millî Gazete'de devam ettirmektedir.
1980 yılından 1993 yılına kadar yazdığı şiirler Mavera, DergÂh, Yedi İklim, İslÂmî Edebiyat, Kayıtlar, Guneysu dergilerinde yayımlandı.
Ebubekir Sifil, evli ve 3 cocuk babasıdır. Arapca ve İngilizce bilmektedir.
Ebubekir Sifil, Yalova Universitesi İslamî İlimler Fakultesi'nde oğretim uyesi olarak calışıyor.
20 Temmuz 2017 Perşembe gunu Yalova Universitesi İslami İlimler Fakultesi Oğretim Uyesi Yrd. Doc. Dr. Ebubekir Sifil, Yıldız Teknik Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Caner Taslaman ile Haberturk TV'de Veyis Ateş'in konuğu oldu.
Kitapları :
1989 - İhtilaftan Rahmete fıkhî ihtilafların hakikati (Arapcadan ceviri)
1997 - Mezhep Meselesi ve Fıkhî İhtilaflar adıyla (Arapcadan ceviri)
1997 - Modern İslam duşuncesinin tenkidi
1998 - Modern İslam Duşuncesinin Tenkidi 1-2-3
1999 - Cağdaş Dunyada İslami Duruş
2010 - Sozu Mustakim Kılmak
2011 - İslam ve Modern Cağ (3 Cilt)
2012 - Boyle Seslendiler Allah Rasulu ve Hulefa-i Raşidin'den Hitabeler
2012 - İstikamet Yazıları (2 Cilt)
2013 - Cağdaş Dunyada İslami Duruş
2013 - Hz Omer ve Nebevî Sunnet
2013 - İdrak ve Tasdik
2013 - Mezhep meselesi ve fikhî ihtilaflar
2013 - Modern İslam Duşuncesinin Tenkidi - 1
2014 - İhy ve İnşÃ‚
2014 - İslamî Bilincinin İhyası
2014 - MakÂlÂtu ’l-Kevserî: Kevserî Kulliyatı (Arapcadan ceviri)
2014 - Modern Fetvalar Cağdaş Hurafeler
2015 - Ehl-i Sunnet AkÂidi: Muhtasar TahÂvi Akidesi Şerhi
2015 - HikemiyÂt: Kalb-i Selim İcin
2015 - Muslumanca Bir Hayat İcin
2015 - Sozu Mustakim Kılmak 2
2015 - Sana Din'den Sorarlar -1
2015 - Sana Din'den Sorarlar -2

1989 yılından itibaren Girişim, Kitap Dergisi, İlim ve Sanat, Bilgi ve Hikmet, İslamî Araştırmalar, İslami Edebiyat, Beyan, Altınoluk, Semerkand gibi dergilerde yazıları yayımlandı. Halen Semerkand dergisinde her ay duzenli olarak yazmaktadır.
Modern İslam Duşuncesinin Tenkidi adıyla başlattığı bir seri calışmanın ilk urunu (Prof. Dr. Yaşar Nuri Ozturk'un goruşlerinin ele alındığı cilt) Mayıs 1997 tarihinde (4. baskı Nisan 1999), Fazlur Rahman'ın goruşlerinin ele alındığı cildin 1. kısmı Ocak 1998 tarihinde (2. baskı Ocak 1999) ve 2. kısmı Aralık 1999 tarihinde Kayıhan Yayınevi tarafından neşredildi. (Bu dizinin ilerleyen ciltlerinde Prof. Dr. Suleyman Ateş, Prof. Dr. Huseyin ATAY, Prof. Dr. M. Hayri KIRBAŞOĞLU gibi ilim adamlarının goruş ve yaklaşımları işlenecektir.)
Yukarıda adı zikredilen dergilerde yayımlanmış bulunan yazılarının bir kısmı ile neşredilmemiş bazı makaleleri Cağdas Dunyada İslamî Duruş adlı kitapta (Rıhle Yayınları-1999) bir araya getirildi.- Modern Fetvalar Cağdaş Hurafeler adıyla Prof. Dr. Yaşar Nuri Ozturk'un goruşlerinin eleştirisine tahsis ettiği bir seri calışmanın ilk urunu Alperen yayınları arasında (Aralık-2001) yayımlandı.
Arapca'dan yaptığı bir ceviri Risale Yayınları arasında İhtilaftan Rahmete adıyla 1989 yılında neşredildi. 1997 yılında bu calışmanın ikinci baskısı (Mezhep Meselesi ve Fıkhî İhtilaflar adıyla) yapıldı. Arapca'dan cevirdiği MakÂlÂtu'l-Kevserî adlı eseri 2014 yılında yayınlandı.
Halen Hanefî mezhebinin fıkhî konulardaki hadis dyle karşılaştırmalar yapan en hacimli eser olarak bilinen 22 ciltlik İ'lÂu's-Sunen'in cevirisi uzerinde calışmaktadır. Şu ana kadar bu eserin 7 cildinin tercumesi bitirilmiş ve yayıma hazır hale getirilmiştir.
Turkiye Diyanet Vakfı tarafından neşredilmekte olan İslam Ansiklopedisi'ne madde telif etmektedir. Telif ettiği maddeler (ki şu anda 15'i gecmiş bulunmaktadır), adı gecen ansiklopedinin XIV. cildinden itibaren neşredilmeye başlamıştır.