Ecehan Ersoz Biyografisi Ecehan Ersoz, İzmir, Karşıyaka ’da doğdu. Orta ve lise oğrenimini İzmir Buca Anadolu Lisesi ’nde tamamladıktan sonra, Yıldız Teknik Universitesi Elektrik Muhendisliği ’nden mezun oldu. Eğitim hayatına devam ederek dijital teknolojiler ile ilgili fen bilimleri yuksek lisansı eğitimini İstanbul Teknik Universitesi Kontrol ve Otomasyon Muhendisliği Bolumu ’nde, sonrasında da sosyal bilimler-işletme/pazarlama alanındaki MBA yuksek lisansı eğitimini İstanbul Bilgi Universitesi ’nde tamamladı.
Ecehan Ersoz, iş hayatında Vestel, Colgate Palmolive ve Şişecam gibi kurumsal şirketlerde strateji geliştirme, pazarlama ve marka yonetimi, uretim, dijital projeler alanlarında gorev aldı. 2016 yılında kurduğu Hanersman eğitim, araştırma ve pazarlama şirketi ’nde iş dunyasına yonelik teknoloji, marka, pazarlama, strateji geliştirme konularına ilaveten kariyer ve kişisel gelişim alanlarında da eğitim, seminer ve workshoplar gercekleştirmekte, danışmanlık yapmaktadır.
2019-2020 yıllarında Woman TV ’de yayınlanan, farklı sektorlerde bilim ve teknoloji ile yaşanan değişimleri ele aldığı Teknovizyon Programı ’nı hazırlayıp, sunmuş, Prof. Dr. Acar Baltaş, tarihci ve profesyonel rehber Saffet Emre Tonguc, TUHİD Başkanı Gonca Karakaş, modacı Ayşe Brav gibi sektorlerinin onemli isimlerini konuk etmiştir.
Ecehan Ersoz, akademisyen olarak İstanbul Kent Universitesi ’nde dersler vermektedir.
Hurriyet.com.tr ve Harvard Business Review Blog ’da uzmanlık alanlarıyla ilgili yazılar yazmaktadır. Dijital Cağ ’da kişisel gelişim, kendini tanıma, farkındalık, teknolojik değişimler, girişimcilik ve kariyer anlamında bir yol haritası cizmeyi amaclayan “Gelecek Tasarımcısı” kitabının yazarıdır.
2022 yılında “Open Stage Sektorlerinin Başarılı İsimleri” odulunu almıştır.
Bahceşehir Universitesi ’nde iletişim doktorasına, sosyoloji alanında da ikinci universite kapsamında lisansa devam etmektedir.
Kişisel gelişim icin sanata verdiği onem doğrultusunda seramik, mozaik, tiyatro ve sanatın bircok alanı ile aktif olarak ilgilenmekte, keman calmaktadır.
Kitapları :
2020 - Gelecek Tasarımcısı