Kemal Dedeman Biyografisi Dedeman otellerinin kurucusu Kemal Dedeman, 1903 yılında Kayseri'de doğmuştur. Tam adı Mehmet Kemal Dedeman ’dır. Annesi Hacı Nazire Hanım, babası Hacı Rıfat Şukru Bey ’dir. Genc yaşta babası olunce okuldan ayrılıp babasından kalan ticarethanenin başına 1918 yılında gecmek zorunda kaldı. 1924 yılına kadar iş yerini calıştıran Kemal Dedeman, 1924 yılında iş yerini tasfiye ederek İzmir ’e gitti. Hemen ardından askere alındı ve askerliğini Kahramanmaraş ’da yaptı.
Askerlik bittiğinde de Kayseri Adliyesi'nde Zabıt Katibi olada adliyedeki işinden ayrılarak tekrar ticaret hayatına girdi. 1933 ’te Cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarında Ataturk ’un nutkunu okuyacağı platformun yapımını da ustlendi. 1933 yılında Ankara'ya giderek gıda ve taahhut işleriyle uğraşmaya başladı. İlerleyen yıllarda İstanbul Yeşilkoy, Ankara Etimesgut ve Kutahya Askeri Havaalanları ile Kayseri Tayyare Fabrikası gibi inşaatlarda muteahhitlik yaptı. Sırasıyla inşaat, madencilik ve turizm yatırımları ile buyudu. 1945 yılında, zamanın hukumetince başlatılan Yıldırım Yolları Projesi kapsamında, Kayseri, Kırşehir, Sivas arasındaki yol inşaatlarının yapımını ustlendi ve gercekleştirdi.
Kemal Dedeman, 1947 yılında calışmalarına madencilik işlerini de katarak, Krom, cinko, kurşun ve manyezit madenlerinin işletmesi ve ihracatı da yapmaya başladı.
1966 yılında Ankara ’da Dedeman Hotelini acarak turizm sektorunn itibaren başta oteller olmak uzere, eğlence ve hizmete yonelik işletmelerle yeni yatırımlar birbirini izledi. Yıllar once, icindeki ulke sevgisi ve inancıyla yola cıkan Mehmet Kemal Dedeman, gercekleştirdiği yatırımların yanı sıra eğitim-sağlık kurumları inşaası ve ic donanımlarına yaptığı bağışlarla ulkesine hizmet vermeye devam etti ve "Devlet Ustun Hizmet Madalyası"na layık goruldu.
Merkezi Ankara ’da bulunan Kayseri İli Yardım Derneği ’nin kurucuları arasında da yer alan Kemal Dedeman: Kayseri ’de bir Dedeman Ortaokulu ve Dedeman Temel Eğitim Okulu, Yahyalı ’da Dedeman Camii ve Dedeman Muftuluk Binası ile Pınarbaşı ’nda Dedeman İmam Hatip Okulu inşa ettirmiştir. Kemal Dedeman, son olarak Kayseri Erciyes Universitesi bunyesinde, 5300 metrekare kapalı alanı olan 100 yataklı Kanser Hastanesi yaptırmış, ayrıca ceşitli kuruluş ve kurumlara buyuk capta yardım ve katkıları aralıksız surmuştur.
Kemal Dedeman, Şahinur Dedeman ile evlendi. Murat Dedeman ve kızı Nazire Dedeman Cağatay adında iki cocuğu vardır.
Kemal Dedeman, 12 Şubat 1998 tarihinde 95 yaşında İstanbul ’da olmuştur.
Dedeman Otelleri, yurticinde 16, yurtdışında ise 4 otel olmak uzere 20 otele ulaşmış durumdadır.
Dedeman holdingin yonetiminde; oğlu Murat Dedeman ve torunlar Rıfat ile Banu bulunmaktadır.