Bir Reşat Nuri Guntekin romanı olan Calıkuşu ’nu, coook eski yıllardan beri farklı uyarlamalarla ekranlarda izledik. Ve yapılan her uyarlamanın tadının ayrı guzel olması, bu romanın ne kadar eşsiz olduğunun bir kanıtı bizce. Feride ’ye yıllar yıllar once hayat veren ilk isim Aydan Şener ’di. Sonra Itır Esen… Ve birkac sene once de Fahriye Evcen. Hepsi birbirinden guzel olan bu kadınlar, mukemmel oyunculuklarıyla aklımıza kazıdılar adeta Feride karakterini. Keza Kamran da oyle. 🙂
İşte birkac sene once ekranlara gelen son uyarlamasıyla, gonlumuzdeki tahtını bize bir kez daha hatırlatan efsane roman Calıkuşu ’ndan 21 aşk dolu alıntı. Eminiz siz de o sahnelere yeniden gidecek ve Feride ile Kamran ’ın aşkına bir kez daha ozeneceksiniz.
Eseri Amazon ’da Goruntulemek İcin Tıkla!
“Ekmeği boluşur gibi boluşeceğiz kalbimizi, kederimizi, sevincimizi, umudumuzu… Dememiş miydin?” “Gitseydin dunya ahiret acım olurdun. Kapanmayan yaram, bitmeyen hikayem olurdun. İyi ki gitmedin.” “Belki birgun kalbimi yormayan birine denk gelirim diye yaşıyorum…” “Sanki bu dunyaya gelirken, Allah ’a bu aşk icin soz vermişim gibi… Sana, hep gec kalmaktan korkuyorum.” – Uzak dur benden.
– Duramam, sen de duramazsın Feride. Biz birbirimize aitiz, saklamaya calışma. Sevda bu cocuk gozlerinden uyku gibi akıyor. “Ben her şeye rağmen seninle mesut olabilirdim. Evet, her şeye rağmen seviliyordum, sevildiğimi de bilmiyor değildim; fakat bu bana kÂfi gelmedi, istedim ki cok, pek cok sevileyim, kendi sevdiğim kadar değilse bile – cunku buna imkan yok- ona yakın sevileyim.” “Aynı duayı birbirinden habersiz eden iki insan, er ya da gec birbirlerine kavuşurlar.” “Yemin ederim ben bir seni yaşayacağım. Bir sana yaşayacağım. Sen bana can oldun, ben de canımın kıymetini bileceğim.” “Cok sevmek yetmez; muhim olan guzel sevmek.” “Ben seni sevmesini, senden ayrıldıktan sonra oğrendim. Gonlumun icindeki umitsiz hayalini sevmekle…” “Eğer bana evet dersen baştan aşağıya mutluluk olurum. Bırakırım şairliği… Şairlik zaten mutsuz adam işi. Senden Âl şiir mi var? Senin yuzunden ÂlÂ… Eğer bana evet dersen baba olurum. Baba olur eve ekmek getiririm.” “Ben elimi uzatınca sen kacmasan? Sen elini uzatınca ben bırakmasam?” “Daha o gun anlamıştım Feride, ben omrumce seninle sınanacaktım. Cunku insan daima en sevdiğiyle sınanır…” “Seni ne kadar seversem seveyim, sanki hic yetmeyecekmiş gibi geliyor.” “Ben omrumce seni ozledim… En yakınımdayken yuz yıllık hasret nasıl konur sende gordum.” “Kok saldım yokluğuna… Beni ancak bir ağac ağlar. Hasretle nasıl başa cıkar ağaclar?” “Soluk oldun bana… Seni icimde tutabilmek icin nefesimi bırakmaya dahi kıyamıyorum.” “Butun nefretlerime, isyanlarıma, butun o gecmiş şeylere rağmen, ben yine bir parca senindim.” “Elim kalem tuttuğundan beri ben hep sana yazdım Feride. Hatta kendi adımdan once seni yazdım…” “Babalar gidince, kimi sevsen gidiyor sonra…” “Dunya adaletsiz cocuk… Dunya zorba. Belki eşitleniriz bir gun aşkla!” Eseri Amazon ’da Goruntulemek İcin Tıkla!