Ece Vahapoğlu Biyografisi Ece Vahapoğlu, 8 Mart 1978 tarihinde İstanbul ’da doğmuştur. Adanalı olan babası Mehmet Vahapoğlu, annesi Jasmina Muratovic ’dir. Henuz 6 yaşındayken Saraybosna doğumlu olan annesini ve ailesini toplayıp dedeleri İstanbul ’a goc etmiştir. Eğitim hayatına Şişli 19 Mayıs İlkokulu'nda başladı. Şişli Terakki Lisesi'nden mezun oldu. Universite eğitimini İtalya, Roma'da bir universite olan The American University of Rome ’da İşletme bolumunde okuyarak 2000 yılında tamamladı.
Ece Vahapoğlu, Fransa IEHEI ’de AB ve Uluslararası İlişkiler yuksek lisansı yaptı. 2001 yılında JC Derneği tarafından “Turkiye ’nin En Başarılı Genci” secildi. ABD Dışişleri Bakanlığı ’nın ‘Uluslararası Yukselen Yıldızlar Liderlik Programı ’na katıldı. Atv, NTV, CNBC-e, SKY TURK ve Cine5'te programlar hazırlayıp sundu. Milliyet gazetesi, Sabah gazetesi, Akşam gazetesi, Takvim gazetesinde koşe yazarlığı yapan ve roportajları yayınlanan Ece Vahapoğlu ’nu sekiz kişisel gelişim kitabı ve bir roman, sağlıklı yaşam ve spor uzerine dort kitap cıkardı. İlk kitabı 23 yaşındayken 2001 yılında yayınlandı. 2009 yılında yazdığı Oteki adlı romanı beş dile cevrildi.
Aktuel, Ekovitrin ve Genc Gelişim dergilerinde ise ozel calışmalar yaptı. Ece Vahapoğlu, TEV bursiyeri ve KATIAD (Kulturler Arası Toplumsal İletişim ve Araştırma Derneği) yonetim kurulu uyesidir.
Spor, eğitim ve sağlık alanında sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Ece Vahapoğlu, Sağlıklı yaşam, spor ve beslenme seminerleri veriyor. Spor etkinlikleri yapıyor.
İstanbul Aydın Universitesi ’nde “Radyo ve TV Sunuculuğu” dersi verdi. Gonullu olarak Gobekli Tepe tanıtım projesinin koordinatorluğunu yuruttu. Aralarında T.C. Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık, Bakanlıklar gibi kamu kurumları ve ozel sektordeki saygın markaların bulunduğu organizasyonlarda, etkinliklerde, lansmanlarda, gala gecelerinde, odul torenlerinde, bayi toplantılarında, konferanslarda Turkce, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca moderatorluk ve sunuculuk yapıyor.
Ece Vahapoğlu ’nun canlı olarak sunduğu programlar arasında; global CNN TV ’de yayınlanan Irak petrollerinin dunyaya acılış toreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın katıldığı organizasyonlar, Interpol Genel Sekreteri ’nin katıldığı WCO Global Congress on Combating Counterfeiting and Piracy etkinliği, 3 dilde sunduğu UEFA Kupası, TRT ’de yayınlanan TurkVizyon Şarkı Yarışması Finali, yine pek cok ulkede canlı gosterilen uc dilde sunduğu Mersin Akdeniz Oyunları bulunuyor. Uludağ Ekonomi Zirvesi, World Tourism Forum, World Travel Awards, Girişimcilik Zirveleri, Ekonomi Zirveleri, Pazarlama ve Marka Buluşmaları, Yılın İş İnsanları Odul Torenleri gibi iş dunyasına yonelik onemli ve bilinen organizasyonları yıllardır sunuyor.
ecevahapoglu.com, patronlardunyasi.com, halklailiskiler.com sitelerinde, CEO Life Dergisi, Super Haber ve Fitnews gazetesinde yazıyor.
Ece Vahapoğlu, 2012 yılında Tony Hill ile Sağlıklı yaşam uzerine bir kitap ve DVD cıkarmışlardır. Kıvanc Tatlıtuğ ’un Kuzey Guney dizisi icin gerekli formuna gelmesine buyuk katkıları olmuştur.
Bakanlık sertifikalı wellness eğitmeni olarak Ece Vahapoğlu ’nun kamu ve ozel kurumlar icin verdiği fit21 sağlıklı yaşam seminerlerinin yanı sıra, sportif ve yaşamsal deneyimlerinden yola cıkarak motivasyon konuşmaları da yapıyor. Ece Vahapoğlu, 2017 yılında Dunya ’nın En Zor ve Yuksek Maratonu olan Everest Maratonu ’nda koşan ve kadınlar ’da 4.olarak bitiren ilk Turk olmuştur.
Genclik ve Spor Bakanlığı ’ndan sertifikalı Wellness Eğitmeni olarak Herkes İcin Spor Federasyonu Proje Başkan Vekili gorevini yurutuyor.
Yoga eğitimi alarak bu konuda uzmanlaşan unlu sunucu Ece Vahapoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak 2018-2019 eğitim oğretim yılında, Turkiye geneli resmi-ozel tum anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul oğrencilerine yonelik, oğrencilere kendilerinin farkında olmalarını sağlamak, cocuklarda konsantrasyonu artırmak; arkadaşlığı, paylaşmayı ve sosyalliği artırmak, pedogojik oyun anlatımıyla yoga nefes egzersizleri yaptırmak amacıyla ucretsiz "Ece Vahapoğlu ile Cocuk Yogası" etkinliği duzenleme talebinde bulundu.
Ece Vahapoğlu, 23 Haziran 2018 tarihinde Boyner Holding Yonetim Kurulu Uyesi Umit Boyner ’in erkek kardeşi Cihan Alpay ile evlendi.
Kitapları :
2002 - Yabancı Dil Oğrenme Yolları
2004 - Bugun Zengin Ol
2004 - Ece'nin VIP Konukları
2009 - Oteki (roman)
2012 - 60 Gunde İdeal Vucut (Tony Hill ile birlikte)
2012 - 60 Tarifte İdeal Mutfak
2014 - 21 Gunde İyi Hisset
2015 - Ece Gibi Hisset
2019 - İcindeki Dişiyi Uyandır