Ebru Gundeş Biyografisi Ebru Gundeş, fantezi muzik sanatcısı.
24 Temmuz 1975 tarihinde, istanbul'da dunyaya geldi. Annesi Mujgan Kumartaşlıoğlu ’dur. 5 yaşındayken evi terk eden, hic goruşmediği babasının adı Remzi Gundeş ’dir. İlkokulu Ankara'da Ulubatlı Hasan İlkoğretim Okulunda okudu. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen Ebru Gundeş, maddi imkansızlıkları yuzunden oğrenimini yarım bırakmak zorunda kaldı. Bir sure konfeksyon işcisi olarak calıştıktan sonra o sıralar kurulma aşamasında olan Raks Neşe Muzik'in ortağı Neşe Demirkat tarafından keşfedildi. İlk albumunu hazırlamaya başlamadan once, sahne tecrubesi kazanabilmek icin bir sure Emel Sayın'a vokalistlik yaptı. Kısa zaman icinde bu renkli dunyaya alışmayı başardı ve ilk albumunun hazırlıklarına başladı.
1993 yılında, Selcuk Tekay'ın produktorluğunu ve Ozkan Turgay'ın aranjorluğunu yaptığı ilk albumu "Tanrı Misafiri"ni cıkardı. Bu album ile yakaladığı başarı tanınmasının yanı sıra, pek cok odulun de sahibi olmasını sağladı. 1994, 1995 ve 1996 yıllarında duzenlenen Kral Tv Video Muzik Odulleri'nde "En İyi Kadın TSM Sanatcısı" odulunu kazandı.
İlk albumunun başarısı uzerine hemen ikinci album hazırlıklarına başladı ve 1994 yılında "Tatlı Bela" albumu yayınlandı.
1995 yılında cıkardığı "Ben Daha Buyumedim" adlı albumu ile de iyi bir satış grafiği yakaladı. Bir sonraki albumu "Kurtlar Sofrası"nın ardından kendisine gelen televizyon dizileri icin oyunculuk tekliflerini değerlendirdi. 1998 yılında yine Selcuk Tekay produktorluğunde cıkardığı albumu "Sen Allahın Bir Lutfusun" ile de onemli satış rakamlarına ulaştı.
1999 yılında cıkardığı "Don Ne Olur" adlı albumunun tanıtımı sırasında, basın mensupları karşısında 1 Aralık 1999 gunu beyin kanaması gecirdi. Bu olay uzerine uzunca bir sure hayranlarından uzak kalan Gundeş'in bu albumu de 1 milyondan fazla satıldı.
Ebru Gundeş, uzun bir sure dinlenme doneminin ardından, 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gosteri Merkezi´nde ilk konserini verdi. Bu konserin tum gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği´ne bağışladı.
Popstar Alaturka adlı yarışmada da juri uyeliği yapmıştır.
2001 yılında cıkardığı yedinci; 'Ahdım Olsun' isimli albumunde Turkiye'nin en iyi soz yazarları, bestecileri ve aranjorleriyle calışan Ebru Gundeş album kalitesi ve tirajıyla muzik piyasasının gundemine oturmayı yine başarmıştı.
2003 - 2003 yılında ise 'Şahane' albumu sevenleriyle buluştu. Sekizinci albumuyle bugune kadar elde ettiği başarıyı ve satış grafiğini yakalayan Gundeş; bunun haklı gururunu taşıdı.
2004 - 2004 yılında dokuzuncu albumu 'Bize de Bu Yakışır' ile sevenleriyle buluşur.
2006 - 2006 yılının aralık ayında cıkan onuncu albumu 'Kacak' ile muzik marketlerdeki yerini aldı, kariyerinin en guzel ve verimli gunlerini yaşadığını soyleyerek son hız calışmalarına devam etti.
2008 - 2 yıllık bir aradan sonra d.gunu olan 12 Ekim de "EVET" ismini verdiği albumunu sevenleriyle buluşturan sanatcı Kızıl Mavi, Olumsuz Aşklar, Harika gibi bircok şarkısı yine dillerden duşmezken yeni albumunun calışmalarına başladı.
2011 - Muzik Yonetmenliğini Taşkın Sabah'ın yaptığı ; Ayla Celik , Ersay Uner , Gokhan Tepe , Serdar Ortac , Sinan Akcıl , Şebnem Sungur , Zeynep Talu ve Sezen Aksu'nun değerli eserlerinden oluşan " BEYAZ " adlı albumu muzik marketlerdeki yerini aldı .
2013 yılından itibaren O Ses Turkiye adlı yarışmada juri uyeliği yaptı. Acun Ilıcalı ’nın yaptığı TV8'de 29 Eylul 2014 tarihinde başlayan 4. Sezon “O Ses Turkiye” adlı yarışma programında; yeni juri uyeleri ise Mazhar Alanson, Ozkan Uğur, Athena Gokhan Ozoğuz, Hadise Acıkgoz ve Ebru Gundeş oldu. Mazhar Alanson ve Ozkan Uğur aynı koltukta yer alacak ve tek oy hakkına sahip olacak.
O Ses Turkiye ’nin 2015 - 2016 sezonu 5. sezonunda Ebru Gundeş, juri uyesi olarak Gokhan Ozoğuz, Hadise Acıkgoz, Murat Boz ve Gokhan Ozoğuz'un ikiz kardeşi Hakan Ozoğuz ile birlikte gorev yaptı.
Evlilikleri :
1.evliliği : 1990 yılında Hamdi Vardar ile evlendi.1993 yılında boşandı.
2.evliliği : 2002 yılında Omer Durak ile evlendi. 2003 yılında boşandı.
3.evliliği : 10 Şubat 2010 tarihinde Azeri iş adamı Reza Zarrab'la evlendi. 15 Ekim 2011 de kızı Alara doğdu.

23 Eylul 2016 tarihinde eşi Reza Zarrab'dan boşanma kararı alan Ebru Gundeş, bu kararından Aralık 2016 ayında vazgecti.
Albumleri :
1993 - Tanrı Misafiri
1994 - Tatlı Bela
1995 - Ben daha Buyumedim
1997 - Kurtlar Sofrası
1998 - Sen Allah'ın Bir Lutfusun
1999 - Don Ne Olur
2000 - Don Ne Olur Remixes
2001 - Ahdım Olsun
2002 - Ahdım Olsun Remixes
2003 - Şahane
2004 - Bize de Bu Yakışır