Ozledik amirim.
Uzerinden yıllar da gecse, hala icimiz sıkıldığında acıp ilk bolumden başlıyoruz izlemeye. Sindire sindire izliyoruz hem de her etkileyici cumleyi; her huzunlu sahneyi. Ve neden bittiği konusunu hala kabullenemiyoruz.
Eminiz siz de bizimle aynı fikirdesiniz. Cunku Turk televizyonlarının gelmiş gecmiş en başarılı dizilerinden biri olan Behzat C ’nin, zamanında darmaduman etmişliği vardır hepinizi. Biz de bir nostalji yaparak bu etkileyici cumleleri sizlere yeniden hatırlatalım istedik. Kafası şimdi gelmedi; nasıl bir diziyse kafası hala suruyor diyoruz ve sizi bir kez daha etkileyecek Behzat C cumleleriyle baş başa bırakıyoruz.
1. “Sizi sahipleneni kacırdıysanız, olun la. Sahiplenmişse, takılmalık değil omurluk ol demek istemiştir. Ama goca gafalıysanız anlamazsınız.”
2. “Giden insan bağırıp cağırmaz. Ofkelenmez, sessizce gider. Eğer bağırdıysa, gitmemiştir. Anla istiyordur.”
3. “Ben sevmesini bilmiyorum herhalde. Kimi sevdiysem bana duşman oldu.”
4. “Bir insan rakıyı bırakmışsa, ickiyi bırakmış sayılır.”
5. “Acılarımız da birbirine benziyor artık kızım. Birbirine benzeyen parmaklar gibi; ama her birinin eşsiz bir izi var.”
6. “Bazı gunler uyandığımda hangi gunde olduğumuzu bir turlu hatırlayamıyorum. Pazartesi, perşembe, pazar… İnsan hayatında gunlerin bir anlamı olmalı.”
Hafta 7 ayrı gun değil de 3 gun olsaydı ne değişirdi hayatımda ya da saatin kac olduğu hangi gunde olduğumdan daha mı değerli; bilmiyorum.
7. “İyiler ilk goruşte tanınmaz.”
8. “Cunku sahici bir sarsıntı, sahte bir dengeden iyidir.”
9. “Kendine zarar vermiş bir insana niye diye sorulmaz. Zaten birilerine anlatabilseydi, zarar vermezdi kendine.”
10. “Benim cok guzel bi kızım vardı, kucucuktu. Canım ne zaman sıkılsa benim, onu duşunurdum hep. Şu dunyada cinayetle uğraşmak dışında uşenmediğim tek şey Berna ’nın saclarını taramaktı.”
11. “Seni intihar ettiğin gun tanıdım kızım, seninle o gun barıştık. Şimdi sadece geceleri yapayalnız ve yalınayak anlayabildiğim şeyler var. Şimdi benim de yalanlara inanmaya ihtiyacım var, butun caresiz insanlar gibi, dağılan bir okul gibi.”
12. “Unutmak kelimesi undan cıkmış. Bildiğimiz un yani, hamur işi; oyleymiş. Unutmak icin, un ufak etmek gerekiyormuş.”
Birini butun olarak unutamazmışsın zaten, oyle pat diye unutamazmışsın. Oyle yavaş yavaş gidermiş, yavaş yavaş unuturmuşsun.
Gozleri, kaşı, burnu ile kulağı, sesini yavaş yavaş unuturmuşsun.
Unuttuğun zaman da o kişi olmazmış, hatırlamazmış.
Sonra unuttuğunu unuturmuş.
Ben unutmak istiyom la.
Her gun ne zaman unutucam diye soruyom ben kendime, her sorduğum zaman da her şeyi yeniden hatırlıyorum ben, daha net.
Unutamıyom ben.
13. “Zaten bir kadın sevmiyorsa seviyorum demez. Sevdiği zaman sevmiyorum dediği olmuştur ama o konuyu kafana takma sen.”
14. “Sonra herkes sevdiğine kavuşacak dediler, başladık olumu beklemeye.”
15. “Kimileri sevmediğini anlayınca, kimileri aşık olduğunu anlayınca gider.”
16. “Seni kimse benim gibi sevemez diyenler olacaktır. Onlara benden bahset.”
17. “Benim icime tam bir parlamenter sistem hakim. Yani her kafadan başka bir ses cıkıyor. Ama ben ne dersem o oluyor.”