Sadece modem arayuzu de değil. Sorun cok kapsamlı. Dun oğlen eve geldik. İnternet yoktu! Lan calışıyor ama internet yoktu. İnternet sağlayıcımı aradım (yurtdışındayım) bir şeyler denettirdiler. Once modemi devre dışı bıraktık. Direkt kablodan bağlandım ve internete girdi! Daha sonra modemden kablo ile denedim bu sefer olmadı. Modemi ni pc'ni al buraya gel dediler. Bende biraz kendim kurcaladım. Şimdi bağlantı ismim "hızlı". Hızlı bağlantısında ne yaptıysam olmadı! Ip girdim olmadı kablolu kablosuz olmadı hic bir şekilde. Bende sıyırdım ve reset attım, haliyle "hızlı" bağlantısının bilgileri gitti! Ardından default olarak ortaya cıktı modem ismim. Defaultta şifre yok! Ama gel gor ki; defaulta direkt bağlandığımda yine bağlantı yok diyor. Ancak defaulta ip girdiğimde bu sefer internete giriyor! Farkı anlamışsınızdır umarım: Hızlı bağlantı ismimde, yani reset atmadan once hicbir şekilde girmiyordu, reset attıktan sonrada girmiyor ama elle ip atayınca giriyor!
Diğer konu şu ipconfig/all dediğimde (defaultta) modem arayuze girmem icin gereken 192.168.2.1 adresini gosterirken ben ip yi elle girince yani defaulta kendi atadığım ip den deneyince ipconfig/all dediğimde modem arayuz adresini yani 192.168.2.1 i gostermiyor! Deli olacam. Arayuze girmem lazım! şifre koyup ayarlamalar yapmam icin. Normalde otomatik ip alırkende giriyordu internete valla ne oldu anlamadık. Cok sacma bir durum. Yardım edin lutfen.
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Cıldıracam yardım edin! modem arayuzu sorunu