2000 ’ler, Turk dizi tarihinin altın donemiydi diye duşunuyoruz. En cok ozlediğimiz, kalbimizde efsane olarak kalan butun diziler 90 ’ların sonları ve 2000 ’lerin başlarında cekilmişti. Kocum Benim de 2002-2004 yılları arasında izlediğimiz, mukemmel kadrosuyla hepimizi ekrana kitleyen dizilerdendi.
Kocum Benim ’in sadık izleyici kitlesi olan bizlerin, ergenlik yıllarını cok geride bıraktığını hatırlaması icin bu acımasız listeyi yaptık. 🙂 Bir zamanların kızlı erkekli, havalı, ama bir o kadar duygusal genclik dizisini ozlememiz icin ne gibi nedenler vardı diye duşunup, biraz gecmişe gittik.
1. Bir dizide Tarık Akan butun karizması ve sevecenliğiyle Kocluk yapar da o dizi sevilmez mi? 2. Basketbolun en az futbol kadar birleştirici ve heyecan verici olabildiğini bu dizi kanıtlamıştır
Cunku sadece jeneriğiyle bile, gercekten bir basketbol takımı tutar gibi bizi heyecanlandırmayı başarmıştı.
3. Kadrosunda aklınıza gelebilecek neredeyse herkesin olduğu dizi 4. Bir sınıf duşunun ki, en sıradan kız Nehir Erdoğan olsun 5. Lise arkadaşlıklarını, aşklarını ve o guzel yılları en icten yansıtan diziydi Kocum Benim 6. “Behzat C. Seni Kalbime Gomdum”, “Behzat C. Ankara Yanıyor”, “Gemide” ve “Barda” gibi muhteşem filmlerin yonetmeni Serdar Akar ’ın, Turk gencliğine armağanıdır Kocum Benim 7. Engin Altan Duzyatan, karizma kariyerine daha genclik yıllarında bu dizide başlamıştı 8. Takımın iki kalp eriten “genc kız mıknatısı”: Ozan Guven ve Yunus Gunce 9. Oğretmenlerin abartıdan uzak ve son derece gercekci karakterlerden oluştuğu ender genclik dizilerinden biriydi 10. Dizinin ezik ama bir o kadar sempatik karakteri Cihan (Cicoz) ve insanın neşesini yerine getiren halleri 11. Yasemin Ergene, Selin Demiratar gibi Turkiye ’nin en cekici kadınlarının liseli kız rolleriyle erkeklerin akıllarını başlarından aldıkları diziydi 12. İsmail Hacıoğlu ’nun da ekibe 10 bolum kadar dahil olması guzelliklerden sadece biriydi 13. Deniz Arcak bile bu dizideydi, daha ne olsun?