Bizler, Onur Unlu ’nun hayatımızın tam ortasına bırakıp gittiği Leyla ile Mecnun karakterlerini henuz unutmamışken, bir de Beş Kardeş cıktı başımıza. İyi ki de cıktı! Her ne kadar doyamamış olsak da, kısa bir sureliğine, Leyla ile Mecnun hasretimizi dindirmişti. Nereden bilecektik ki bu dizinin de bizi birden bire bırakıp gideceğini…
Beş Kardeş ’e guzelleme yapmaya devam edersek, bu yazı asla bitmez. Niye bitti bilmiyoruz ama bildiğimiz tek şey, bu samimi dizinin Turk televizyonlarına fazla geldiği. Neysssse…
İşte size, sanki daha once defalarca kez dememişsiniz gibi, yeniden “Niye bitti ki yav?!” dedirtecek, efsane Beş Kardeş replikleri.
1. Sonucta biz gonul adamıyız tabii… 2. -Gomleğin ne guzelmiş…
+Salı pazarından almıştık birlikte. Hatırlamadın mı?
-Sahi mi, bu o gomlek mi? Ay Allah iyiliğini versin. Eskimedi mi bu hala?
+Hatırası olan şeyler eskimiyor be Fahriye! 3. Yemek yediğin tabağı gordum Fahriye ’m. Su ictiğin bardağı gordum. Diş fırcanı gordum, hangisi olduğunu biliyorum. Sarı olan. Ayrıca gul desenli tabak var; o senin tabağın. Bir de boyle bardak var altında, cizgi var uc tane dibinde. O da senin su ictiğin bardak.
-Nerden anladın?
+Hissettim Fahriye ’m.
4. Ya kızım ben senin icin Beşiktaş ’tan vazgecerim!
Yok gecmem galiba ya…
5. -Herkes gitti.
+E herkes gider zaten Fahriye ’m. 6. -Lan daha beni asla bırakmayacaktın?
+Ya ben seni bırakmadım ki, sen beni bıraktın Fahriye!
-Emin misin bundan gercekten?
+Keşke emin olmasaydım, o zaman asla başka birini sevmezdim. 7. Kotu olan birisi, cebinde Nazım Hikmet taşır mı hic? 8. -Nazım Hikmet ne diyor, biliyon mu abi?
+Ne diyor?
-İnsan diyor, oleceğini bile bile nasıl yaşar? Ya cıldırır, ya oleceğini unutur. 9. Cay iyidir zaten, cay icen adamdan zarar gelmez. 10. Fikirlere kelepce vurulamaz! 11. Biz hayatın icinde kaybolmuş… 12. Nazım lan sen bilirsin… 13. Fakat sonra bir filmde şoyle bir laf duydum: 14. Bir insanın birbirine gulumsemesi bile sevdiğini anlamak icin yeter be kardeşim. 5. Biz kendimize doğru soylemedikten sonra… 16. Hayat geciyor… Hayat gececek. BONUS: Hangimiz sevmedik cılgınlar gibi?