Dersu Yavuz Altun Biyografisi Dersu Yavuz Altun, 1967 yılında Ankara ’da doğmuştur. Tıp fakultesinde okurken tiyatroya başladı. Ankara Universitesi Dil ve Tarih-Coğrafya bolumunu bitirdi. Yazar, yonetmen, oyuncu olarak tiyatro yaşamını surduruyor. Cektiği kısa filmlerle ceşitli oduller aldı. Yonetmenin ilk uzun metraj filmi Munferit.
Ankara'da tiyatro yaparken hemen hemen tştı, uzun yıllar Ankara Sanat Tiyatrosu ’nda calıştı. Aynı zamanda TRT'de dramalarda yazar, yardımcı yonetmen ve oyuncu olarak calıştı. 1987 yılında, Anadolu Sanat Merkezinde oyuncu olarak tiyatroya başladı. Tiyatro sevgisinin ağır basması gecikmedi ve tıp oğrenciliğini yarıda bıraktı. 1991 yılında Ankara Masal Tiyatrosunun genel sanat yonetmenliğini ustlendi. AMT ’de oyuncu, yazar, yonetmen olarak tiyatro seruvenini surdurdu. 1993 ’te Ankara Sanat Tiyatrosunda, cocuk tiyatrosu birim sorumluluğuna getirildi. 1997 yılına değin oyuncu, yazar yonetmen olarak calıştı. Ankara Sanat Tiyatrosu ’nda yedi cocuk oyunu, bir genclik oyunu yazdı ve yonetti. Daha sonra Ankara Universitesi DTCF Tiyatro bolumune girdi.
Ruzgarla Yarışan Tay isimli oyun senaryosu İstanbul Devlet Tiyatrosunda, Benim Guzel Pabuclarım isimli oyun senaryosu Adana Devlet Tiyatrosunda Repertuara alındı. 1989, 1990 Doğ Guneşim Doğ isimli Yazım Yarışmasında Ovguye Değer Oyun Odulu. Benim Guzel Pabuclarım isimli oyun senaryosu 75. Yıl Kultur Bakanlığı Oyun Yazım Yarışmasında Buyuk Odul. Calıntı Duşler adlı oyunu Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu tarafından genclerin izlemesi yonunde destek kararı aldı.
Ziraat Bankası Cocuk Tiyatrosu ’nu kurdu. Mamak Belediyesi Şehir Tiyatrosu ’nda Sanat Yonetmeni olarak iki yıl gorev yaptı. Tiyatrokare ’nin Cocuk-Genclik birimini kurdu ve “Benim Guzel Pabuclarım”ı sahneledi. Nestle Cocuk Tiyatrosu ’nu kurdu ve “Salıncaktaki Kahkaha” adlı oyunu yazıp yonetti.
Şu anda, COGED (Cocuk ve Genclik Tiyatroları Derneği) Yonetim kurulu uyeliği, OYCED (Oyun Yazarlara ve Cevirmenleri Derneği) başkanlığı, UPS Cocuk Kultur Merkezi ve kurucusu olduğu Tiyatro Yeniden ‘in sanat yonetmenliğini yapıyor.
Ceşitli TV programlarında yazar-oyuncu olarak calıştığı 10 ’a yakın proje vardır. Son olarak TRT icin “Saksıdaki Ağac” adlı bir drama dizisi yazdı. Dizinin yonetmen yardımcılığını ustlendi ve oyuncu olarak da gorev aldı. Senaryolarını da yazdığı “Altı Oksuz Sandalye” ve “Copler Cennete Gider mi?” adlı iki kısa filmi yonetti.
Yonettiği Filmler :
2007 - Munferit
Oyuncu olduğu Filmler :
2010 - Mar (Sinema Filmi)
2001 - Saksıdaki Ağac (TV Dizisi)
Yonetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler :
2000 - Altı Oksuz Sandalye
2000 - Copler Cennete Gider mi?
2000 - Avunmak
Odulleri:
2000 -12. Ankara Film Festivali, Orhan Murat Arıburnu Kısa Film Yarışması Birincilik Odulu - Copler Cennete Gider mi?
“Karanlık Bir Gun” Kısa Film Senaryosu Ucunculuk Odulu
“Doğ Guneşim Doğ” TOBAV Oyun Yazım Yarışması Ovguye Değer Oyun Odulu
“Benim Guzel Pabuclarım” Kultur Bakanlığı Oyun Yazım Yarışması Buyuk Odulu
“Calıntı Duşler” Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu Bilimsel Danışma Kurulu tarafından genclerin izlemesi icin destek kararı.