Kayahan Biyografisi Kayahan Acar, 29 Mart 1949 tarihinde Albay Suleyman Acar ile Firuzan Hanım ’ın oğlu olarak İzmir ’de doğmuştur. Turk pop şarkıcısı, besteci ve soz yazarı.Cocukluk ve genclik yıllarını Ankara'da gecirdi. Daha sonra istanbul'a yerleşti. Kızının eğitiminden dolayı İstanbul'da Uzun sure yaşadı ama asıl oturduğu yer, butun cadde ve sokakların isimleri Kayahan ’ın şarkılarının isimlerinden verilmiş olan Gomec ’teki İnta sevgi Koyudur. Yılın buyuk bolumunu gecirdiği Gomec ’e olan bağını ise “Gomec” adlı şarkısında notalara doktu.
Onceleri Kayahan'ın adı Nilufer'e verdiği şarkılarla anılırdı. Nilufer'in yorumladığı "Geceler", "Kar Taneleri", "Esmer Gunler" gibi parcalar Turk pop muziğinin en iyi besteleri arasına girdi. Kariyeri boyunca kendi yazdıklarını soyleyen ve yaptığı her albumu bir sloganla birlikte sunan Kayahan, aynı zamanda besteci ve soz yazarının onemini gosteren ilk muzisyenlerden biri oldu. 1991 tarihli "Yemin Ettim" Kayahan'ın cok konuşulan ilk albumuydu. 1993 yılında "Son Şarkılarım" adını verdiği başka bir calışmasında soz ve muziği yine kendisine ait 10 şarkı yer aldı. "Sarı Şekerim", "Vazgecmem", "Aman" gibi herkes tarafından beğenilen parcaların bulunduğu album onemli sayıda dinleyiciye ulaştı.
Kayahan'ın, iki yıl sonra, 1995'te "Benim Penceremden" adlı albumundeki "Ben Anadolu Cocuğuyum", "Allah'ım Neydi Gunahım" gibi başarılı bestelerini yalnızca kendisi değil, pek cok muzisyen de soyledi.
Sanatcı 1996 tarihli "Canımın Yaprakları" isimli calış "Emrin Olur" albumde yine hit olan besteler uretti. Ozellikle "Emrin Olur", "Atın Beni Denizlere", "Şampiyon" gibi şarkılar donemin one cıkan parcaları oldu.
2000 yılına girerken Kayahan'ın dokuzuncu albumu "Beni Azad Et" cıktı. Bu ve onceki album Kayahan'ın ustalığını gosterdiği ama eskisi gibi etkili olamadığı calışmalardı. Ama 2000'in sonunda yayınlanan "Gonul Sayfam" ve albumle aynı adı taşıyan parca bir anda piyasadaki herkesi unutturup dikkatleri yeniden Kayahan'ın ustune cekti.
Albumlerinin dışında ayrıca 1989'da "Ve Melonkoli" ve 1990'da "Gozlerinin Hapsindeyim" ile iki kere Turkiye adına Eurovision Şarkı Yarışması'na katıldı. Kayahan bir suredir şehirden uzakta eşi İpek Tuter ile Balıkesir ilinin bir ilcesi Gomec'te yaşıyor.
1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Muzik Yarışması ’nda “Geceler” adlı şarkısıyla ı “Altın Portakal” odulunu kazandı.
Yurticinde ve yurtdışına pek cok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı'nda yuz altmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe gecti. Doğa ve cevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, insanların bu konulara olan ilgisini arttırmak amacıyla pek cok yardım konseri vermekte, gonullu olarak calışmalara katılmaktadır.
1990 yılında ilk kez kanser teşhisi kondu. Tedavi gordu. Yumuşak doku kanseri tedavisi gormeye devam etti.
Kayahan, 14 Şubat Sevgililer Gunu ’nde Beşiktaş Meydanı ’nda; telif hakları yuzunden 15 yıldır dargın olduğu Nilufer bir araya gelerek barıştı.
Kayahan,kKucuk hucreli akciğer kanseri nedeniyle 3 Nisan 2015 tarihinde İstanbul'da Acıbadem Maslak Hastanesi ’nde vefat etti.
Evlilikleri:
1.evliliği. Nur Hanım'la 8 Mart 1973 tarihinde evlendi, 1991 yılında boşandı . Birinci evliliğinden Beste (d.15 Mayıs 1974) adında bir kızı var.
2.evliliği: 15 Ekim 1992 tarihinde Lale Yılmaz ile evlendi. Şahitliğini Turgut Ozal ve eşi yapmıştı. Temmuz 1993 yılında boşandı.
3.evliliği:1999 yılında vokalisti İpek Tuter (d.1976) ile evlendi. Ağustos 2000 doğumlu Aslı Gonul adında bir cocukları var.
Albumleri:
1981 - Canım Sıkılıyor Canım (Uzuncalar)
1987 - Merhaba Cocuklar
1988 - Benim Şarkılarım
1989 - Benim Şarkılarım 2 Siyah Işıklar
1991 - Yemin Ettim
1992 - Odalarda Işıksızım
1993 - Son Şarkılarım
1995 - Benim Penceremden
1996 - Canımın Yaprakları
1997 - Emrin Olur
1999 - Beni Azad Et
2000 - Gonul Sayfam
2002 - Ne Oldu Can?