Kaya Cilingiroğlu Biyografisi Kaya Cilingiroğlu, 1964 yılında İstanbul ’da doğdu. Annesi Dr. Gulumser hanım, babası Prof. Dr.Huseyin Kaya Cilingiroğlu ’nun tek cocuğudur. Cilingiroğlu ailesi Trabzon'un Surmene ilcesinin, bugun bile otomobilin zor cıkabildiği, eski adıyle Zavli, şimdiki adıyle Muratlı koyunden.Yavuz Sultan Selim zamanında, ona cilingirlik yapan bir ailenin halkası olmaları nedeni ile “Cilingiroğlu” soyadı da oradan geliyormuş. Baba Huseyin Kaya Cilingiroğlu İstanbul ’da tanınmış bir cerrah doktodur.
Baba Huseyin Kaya Cilingiroğlu ve eşi Gulumser Hanım, 196n iki yıl sonra staj icin Almanya'ya gittiklerinde tek cocukları Kaya da burada 1964 de doğar. 2 yaşına gelene kadar Almanya ’da buyur. İstanbul ’a dondukten sonra Kaya Cilingiroğlu ’nun cocukluğu Sultanahmet ve Cağaloğlu'nda gecer. İlkokul ucuncu sınıfta okurken, babasının Şişli Bomonti'den ev alması ile muhit değiştirir. Lisesiye Saint Michel Lisesi'nde başlar, ikinci sınıftan sonra iki yıl da Yıldız Lisesi'nde okuyarak mezun olur. Beş dersten sınıfta kalmasına rağmen, tıp fakultesini kazandığı icin mezun edilir. Tıp Fakultesi'nde okudu. Dorduncu sınıftan ayrıldı. Universiteyi bıraktığı 1985-86'dan sonraki dort-beş yıl icinde balıkcılık, bar işletmeciliği yapar. 1990'da Osmanbey'de ofis actı sigortacılık, emlakcılık ve borsa işleri yaptı. “2019” adlı radyonun ortaklarından oldu. Aynı zaman da gsm bayiliğinin dışında bir reklam ajansının da ortağıdır.
Kaya Cilingiroğlu, Ayşem Saracoğlu ile yaptığı kotu giden ilk evliğini 1990 da bitirdikten sonra, ikinci evliliğini, atcı Hulya Avşar'la Ağustos 1997'de Paris'te yaptı. Bu evlilikten 15 0cak 1998 tarihinde Zehra adlı bir kızı oldu. Zehra ismi, Kaya Cilingiroğlu'nun babası Prof. Dr. Huseyin Kaya Cilingiroğlu'nun annesinin isminden geliyor. Cift, 2005 yılında boşandı.
Turkiye'nin en sevdiği sanatcılardan biri olan Hulya Avşar'la yaptığı evlilikten dolayı, magazin basınının gundeminden hic duşmediler.
Ucuncu evliliğini, Feraye Tanyolac ile 19 Şubat 2009 tarihinde oğulları 2.5 yaşındayken yaptı. Bebeğe, dedesi Profesor Huseyin Kaya Cilingiroğlu'nun ismi verildi.
Galatasaray kulubunun yuzme takımında 8 sene spor yaptı, yuzme milli takımının kaptanlığına kadar yukseldi, onlarca kez rekor kırdı. Beşiktaş taraftarıdır. Tenis, kayak, badminton ve squash oynar. İyi bir golf oyuncusu ve Klassis Golf Club uyesidir. Yuzme, racketball ve golf spor dallarında ucunde de Turkiye şampiyonluğu var.
Biriktirmeyi sevdiği icin otomobilden kredi kartına, madeni paradan saate, kalemden şapkaya daha bircok konuda koleksiyonu bulunmaktadır.
Kaya Cilingiroğlu, kendini tanıtırken şu ifadeleri kullanmıştır :
Cok tanınan, iyi kalpli ve doktorluğu neredeyse sadece yardım etmek icin yapan, para icin yapmayan bir doktorun oğlu olmam, genclik yıllarımdaki asiliğim, lukse duşkunluğum sonra Hulya ’yla -ama o zaman ki Hulya ’nın populerliğini duşunun- evlenmem, boşanmam gercekten cok fazla goz onunde olmama sebep oldu, playboy. Ve tabii ki tumuyle gosterildiği gibi biri değilim. Basketbola cok meraklıyım ve cok iyi anlarım. Michael Jordan ’ın 4,5 saatlik bir kaseti var, an be an anlatırım o kaseti sana. Film seyretmeye bayılırım. Baba filmini replikleriyle bilirim. Hayatımda hep Formula 1 kullanmak ve savaş ucağına binmek istedim. Hızdan cok hoşlanırım. Cok arkadaşım vardır ama dostluğa pek inanmam. Verici bir insanım, cok kullanıldım bu yuzden. Ama artık beni hicbir şey şaşırtmıyor. Kabullenir oldum. Hayatımın en kotu tarafı bu. Cok titizim. Takıntılıyım hatta. Anne tarafım feci. Annem 10 sene oncesine kadar yastığıyla yorganıyla seyahate cıkardı. Kimsenin bir şeyini giymem. Giydirmem. Giydirdiysem hediye ederim. Yemek ayırt etmem. Her şeyi yerim. Biyografi okumaya bayılırım. Hadiselere hep kotu tarafından bakarım. Ama golf pozitif bakmayı oğretti. Dini inaclarım cok yuksektir. Capkın değilim. Benim yaptığımdan kat be kat fazlasını şoforum yapıyor. Ama kacamak bir adam olmadığım icin yuzume gozumu bulaştırıyorum. Şarhoş olduğum, Ferrari ’yi Feraye anladığım gecenin cekimini hÂl izlemedim. O goruntuyu vermemem lazımdı. Esmer ince uzun kadınlardan hoşlanırım. Latino kadınlarına meraklıyım. İlişkide seks cok onemlidir. Seksten hoşlanmayan kadınla anlaşmam mumkun değil.