Turk televizyon tarihinin kendi turunde acık ara en iyi dizisi tabii ki Aşk-ı Memnu. Hala ara sıra rastgele bir bolumunu acıp izliyoruz ve ne hikmettir bilinmez, hala her izlediğimizde aynı etkiyi yaratabiliyor uzerimizde.
Eğer siz de Bihter Ziyagil ’in olum yıldonumunde gozyaşı dokup, Firdevs Hanım ’ı akıl hocanız olarak kabul edenlerdenseniz, bu liste sizin icin ilham verici olacaktır…
1. Bihter: Nihal ’i terkedemeyeceğin icin beni terkediyosun. O olmesin diye beni olduruyosun. Niye ben?
2. Bihter: Bunun adı aşktı hani, bensiz olmayı goze alamıyordun?
2. Bihter: Sonra bazen gozumun onune getiremiyorum yuzunu, panikliyorum o zaman. Korkuyorum…
3. Nihal: O kız gibi sev istedim beni de…
4. Firdevs Hanım: Bırak millet sadece mucevherlerimizi konuşsun
5. Bihter: Sen gunahlarından arın diye daha nasıl batayım camura soyle!
6. Firdevs Hanım: Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!
7. Bihter: Beni kaybetmeyi goze alabiliyor musun? Beni.. beni.. beni beni Bihter ’ini…
8. Bihter: Oluyorum anlasana! Gozlerimin onunde birbirlerini seviyorlar…
9. Firdevs Hanım: Artık onlara hic kimse engel olamaz. Birbirlerini seviyorlar gormuyor musun?
10. Bihter: Ne kadar surecek bilmiyorum ama muziğimiz kesilmeden cekilmeyeceğiz sahneden bunu biliyorum
11. Bihter: Biraz once ateşe uzattım elimi. Alevin tam ortasına. Bu bir yangın… Yanıyorum ama acıyı hissetmiyorum…
12. Bihter: Gozlerin, dudakların alev alev cağırıyor yangınlara. Oyle bir şey var ki sende cozemediğim, insanı cılgınlıklara surukluyor…
13. Behlul: Nefretin oyle buyuk ki, kimseyi sevemezsin sen. Bunun icin acıyorum.
14. Adnan Bey: Sen benim oğlumdun!
15. Bihter: Seni sevmedim doğru, benim icin bir tutkuydun sadece. Olmasını istediğim yerdeydin.
16. Behlul: Behlul kacar!