Sonu gelmez bakışmalarla adeta sanki ekran donmuş goruntusu veren dizilerden hepimiz bıkmış durumdayız. Senaristlerse aynı şeyleri onumuze ısıtıp ısıtıp koymaktan bıkmadılar. İki saat izlediğimizde bitkisel hayata girmemize ramak bırakan, uc saat izlediğimizde beynimizin aktığı bu TV programlarını irdeleye irdeleye bitiremeyiz, yine de bir kac tanesini paylaşmaktan zarar gelmez dedik ve hep birlikte iyice bıkalım istedik. Belki senaristlerin başka bir senaryo yazmak akıllarına gelebilir boylece!
1. Uzun uzun bakışmalar
Arkadan muziğin verildiği bu bakışmalar yaklaşık 65 dakika 47 saniye suruyor. Esas oğlan “Artık seni sevmiyorum” der gibi bakıyor, esas kız da “Biliyorum ben de zaten Mert ’i seviyorum.” der gibi bakıyor. Esas oğlan “Seni sevmemekle iyi yapmışım.” der gibi bakarak cevap veriyor… Mazilerini duşunerek uzaklara dalıyorlar; sonra her ikisinin de gozleri doluyor. Esas oğlan “Şu an anladım aslında seni seviyorum.” diye bakıyor. Kız da “Artık cok gec!” der gibi bakıyor. Biz de ekrana “HOCAA BİTİR HOCAA” der gibi bakıyoruz. Ay yazarken fenalık geldi.
2. Duygusal muzikler
Bu muziklerin olduğu her yerde neyden bahsedilirse bahsedilsin inanılmaz bir duygusallık oluyor.
Ben…. Ben…. Aslı…..(Uzuuuuuuuuuuuuuuuuuun bakışma, takriben 3 dakika) Sana… bir şey soylemem gerek….. ( rek-lam-lar) ….Ben… bennn…..tum cabalarımıza rağmen kumandayı kaybettik…. ( Gozler dolmalı 5 dakikalık bakışma akabinde huzunden yere comelme)
3. Yılanlık
Baş roller haric hicbir insan evladının iyi kalpli olmadığı bu dizilerde herkes birbirinin başına corap orup arkasından sinsi sinsi gozlerini kısıp kafasını aşağı yukarı sallayarak ”Sen şimdi gorursun” diyor. Herkesin mutlaka tek bir derdi var, o da esas oğlanla esas kızı ayırmak! Evin hizmetcisinden tutun da adamın eski nişanlısına kadar herkes onları ayırmak icin elinden geleni yapar. Hatta yolda birden onlerine biri fırlayıverir ve adam hapis yatmak zorunda kalır. Evren bile bunlara karşıdır.
4. Canımı acıtıyorsun !!!!11!!1!
Başrol erkek onu kapıdan cıkacakken kolundan sertce ve erkekce tutar. Fazlasıyla testosteron kokan bu harekete genc kızımız karşı koyamaz. Velev ki karşı koydu, bir refleks olarak adama dirseği gecirdi sonra ne olur? Zenginzade ailesinin biricik veliahtı kızı mahkemelerde surundurur valla!
5. Evin babasının her an kalp krizi gecirebilmesi ve inme inmesi riski
Tam bir drama queen olan bu babaların en buyuk ozellikleri evde otoriteleri sarsıldığında ayılıp bayılmaları hatta işi biraz daha abartıp kalp krizi gecirmeleridir. Amcacım sen napıyorsun ya? Sen lisede ilgi cekmeye calışan Cansu musun? Napalım seni tuvalete goturup hava aldırıp ağzını yuzune su mu dokelim?
6. Nefes nefeseyken kimsenin opuşmemesi
Gercekcilikten kilometrelerce uzakta başka bir sahne daha, asla cinsellik olmamasının yanında kesinlikle opuşme sahnesi de yoktur. Ciftler birbirlerinin gozlerinin icine bakarak oylece kalırlar. İnsan hic mi şaşı olmaz? Hic mi sevdiceğinin gozundeki capağı fark etmez arkadaş ya? Boyle bir konumda olsam acaba ağzım kokuyor mu diye duşunurum. Sonucta elin adamıyla ağız ağız ağızasın. Bunların boyle dertleri yok işte.
7. İnanılmaz derecedeki gerizekalılığıyla herkesi hayrete duşuren fakir, iyi ve salak olan esas kız
Bu kızlar bu vakte kadar nasıl izole bir yaşam surmuşler anlamak mumkun değil. Kendi başlarına hicbir şeyi yapamayarak iyi bu yaşa kadar gelmişler. Bir de bu karakterlerdeki iyi kız vurgusunu anlamak imkansız, neyini gorduk okul, ceşme mi yaptırdı bu kızlar? Acları mı doyurdu? Hic yani.
8. Olulerin geri donmesi
Mumya ’nın donuşu, 6. His, Hayalet Surucu , Zombi Şehri gibi filmlerden aşina olduğumuz bu konuyu Turk senaristler farklı bir şekilde ele almış. Mesela sen sahnede adamın kanlı canlı olduğunu gorsen de aslında olmuyor. Cunku kafasına gorunmez celik yelek giymiş. Bir kac bolum sonra birden dirilecek. Hepsini nasıl hesapladığını tek tek anlatacak ve sen de vay be diyeceksin. Neyse yine de bi rşey demeyelim adam olumu yenip gelmiş sonucta zombi diye saygısızlık edilmez.
9. Yuz nakli geciren kapıcılar, şehzadeler
Gecen hafta dizide gozukmeyen şehzade vardı ya hani? Heh işte aslında o diziden cıkmadı. Yuz nakli oldu. İki bolum sonra yeni yuzuyle ekranlarda arzı endam edecek. Siz ne sandınız?
10. Sahilde ağlayan kadınlar ve yanlarındaki ellerini yumruk yapıp ufka dolmuş gozlerle bakan hırcın adamlar
Yine kabul edilemez olaylar silsilelerinin bir durağında olan bu ilişkideki insanlar atlayıp doğruca sahile giderler. Turkucuden bozma oyuncu olan adam, ne yapacağını otobusun yazısını okuyormuş gibi gozlerini kısmış duşunurken icinden ”Le hanımsan hanımey sormirsen hic halimey ” diye turku soylediği cok aşikardır. İc gudusel olarak yere comelebilirler.
11. Asla trafik olmayan utopik bir İstanbul ’da yaşayanlar
Bu istanbul ’da zenginler hemen arabalarını hazırlatır ve kaymak gibi yolda kaya kaya surerler. Asla trafik denen bir olgu yoktur, varsa da zaten hemen kaza gecirirler ve arabadaki cok onemli karakterlerden biri sakat falan kalır. Bu utopyada olanlar arasında hic calışmayan ve sadece toplantılara girip cıkan karıya kıza para yediren holding patronları vardır. Hazıra dağ dayanmaz diyip diğer maddemize geciyoruz.
12. Zengin kadınların/ erkeklerin tukuruk koftesine bayılması tuhaflığı
Fakir karakterimizin manitasını yemeğe cıkartmaya parası yoktur ve ona icten bir surpriz yapmak icin sahildeki o salaş kofteciye goturmuştur. Nedense bu yurt dışlarında yaşamış, İngiltere ’de master yapmış Michelin yıldızlı restoranlarda yemekler yemiş olması muhtemel zengin karakterimiz ise bu tukuruklu kofteye bayılır. Hayatında yediği en guzel kofte olduğunu soyler. Arkadaşlarıyla luks arabasıyla camdan kofteciye bonfile fırlatarak kotu kotu kahkaha atacak insan mı diyor bunları? Yalancı samimiyetsiz, pis.
13. Asla bitmeyen yemekler
Tum aile bir araya toplanmışken yine bir sansasyon patlak verir, herkesin yemeği boğazında kalır. Yahut ailenin babası esip gurlemeye başlar ve herkese yemeği zehir eder. Bunun zengin versiyonunda ise ”Ben odama cıkıyorum yemek yemeyeceğim!” diye trip atan bir zengin bebesi bulunur. İNSANLAR AC ! AC!
14. Liseli amcalar
Artık bu kirli sakallı adamların lise dizisi oynamasından başka bir boyuta gecti. Yakında bir lise dizisinde Suavi ’yi gorursek şaşırmayacağımız bir noktaya evrildik.