Deniz Gokce Biyografisi Ekonomist, koşe yazarı, spor yazarı. Deniz Gokce, 1942 yılında İstanbul ’da doğmuştur. İstanbul Alman Lisesi ’nde okuyup mezun oldu. Ardından 1968 yılında Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi'nden mezun oldu. Sonra da ABD, Georgia State Universitesi ’nde finans dalında MBA ve ekonomi dalında da doktora derecesini 1973 yılında aldı.

Deniz Gokce, yurt dışında 1972-1976 State Universitesi ’nde ve 1976-1981 yılları arasında Emory Universitesi ’nde oğretim uyesi olarak calıştıktan sonra Turkiye ’ye donerek 1981-2007 yılları arasında Boğazici Universitesi Ekonomi-İşletme Bolumleri ’nde Docent oğretim uyesi olarak calıştı. Deniz Gokce, aynı donemde Yapı ve Kredi Bankası Yonetim Kurulu uyeliği yaptı. 2007 yılından bu yana Bahceşehir Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde oğretim uyesi olarak calışmakta ve Uluslararası Finans Bolumu Başkanlığı gorevini yurutmektedir. 2004 yılından bu yana da Speaker Agency Kurucuları ile değişik eğitim projelerinde yer almaktadır.
Uzun yıllar ekonomi programı Eko Diyalog'un yapımcılarından olan ve aynı zamanda da spor yazarı ve yorumcusu olarak geniş kitleler tarafından tanınan Deniz Gokce Cumhuriyet, Nokta, Sabah, Hurriyet, Yeni Yuzyıl ve Akşam gibi basın kuruluşlarında koşe yazarlığı ve yayın danışmanlığını yapmıştır. Halen Akşam Gazetesi'nde koşe yazarlığına ve Sky televizyonundevam etmektedir.
Bir ara gazetelerin spor sayfalarında spor yazarlığı da yapan Deniz Gokce, futbol yazarlığı ve yorumculuğundan once Turkiye ’ye donduğunde ilk zamanlar basketbol uzerine yazılar yazmakta ve basketbol kuluplerini izlemekteydi. Basketboldaki ilk sayısal analizi basında kullanan ve gelişimine katkıda bulunan bir spor ve bilim adamıdır.
Deniz Gokce ’nin finansal ve iktisadi piyasalar uzerine yayımlanmış onlarca makalesi bulunmaktadır. Makalelerinde daha cok makro gostergeleri yorumlayan ve buradan hareketle somut tahlillere yonelen Doc.Dr.Deniz GOKCE aynı zamanda cok sayıda iktisatcı ve finanscının da iş hayatında verdiği konferans ve derslerle onemli etkiler yapmıştır.
Sporun, daha cok futbolun sosyal, iktisadi ve mali yonlerine yonelik yazılar da kaleme alan Deniz GOKCE aynı zamanda Bahceşehir Universitesi ’nde Spor Yonetimi Sertifikasyon derslerini de girmektedir.