Yerli izleyeni var, yabancı izleyeni var bir de “Ben dizimi henuz bulamadım” diyeni var. Siz hangi kategoridesiniz bilemiyoruz ancak bildiğimiz tek bir şey varsa o da, yabancı dizilerin dizi severler tarafından epey revacta olduğu. Neticede yabancı yapımların hikaye anlamında daha orijinal ve Turk dizilerinin uzun bakışlı gecişlerinden arınmış olduğu bir gercek. Dolayısıyla bu durum tez canlı dizi severler icin yabancı dizileri daha bir izlenilebilir kılıyor sanki.
Ancak birazdan anlatacak olduğumuz dizi bildiğiniz yabancı dizi formatında değil, onden belirtelim. Hayatın korkunc gercekliğini dalgacı bir uslupla 20-25 ’şer dakika icinde yuzunuze yuzunuze vuran, bir yanı fazlaca gerceklik barındıran, bir parca da kara mizahın dibine vuran bir komedi dizisi. Tam anlamıyla zamansız, ismi Louie efendim. Her bolumun sonunda tıpkı bir başyapıt izler gibi nefesinizin kesileceğini, doğru bildiğiniz her şeyi yeniden sorgulayacağınızı garanti ederiz.
1. Louis Székely veya asıl bilinen adıyla Louis C.K. Amerikalı oyuncu, komedyen, yonetmen, yapımcı ve metin yazarıdır
2. Senaryosunu ve yonetmenliğini kendisinin ustlendiği dizisinde salt olarak kendini, gercek hayatta muzdarip olduğu birtakım olay ve sorunları işleyen, hayatın satır araları cok iyi okuyabilen biri o
3. Sıradan bir Amerikan komedisi izlerken ara sıra olaya Fransız kalma durumu muhtemeldir. Neticede o kulturun bir parcası değilsiniz. Ancak bu dizide kesinkes boyle bir şey olmuyor efendim
4. Ustelik alışılmışın aksine toplum icin tabu haline gelmiş bircok konuya da parmak basarak, icten ve samimi duruşuyla bir grup izleyicinin sempatisini kazanıp, bir yandan da kurşuna kafa atıyor kendileri
5. Dizide genellikle her bolumun bir teması oluyor, bu bolumleri de kısa filmler ve Louis C.K. ’in stand up gosterisinden parcalar halinde izliyoruz
6. Bunun yanında dizi komedi turu olarak gecse de, havası tamamen komedi ve melankoli arasında gidip geliyor. Yani bu diziyi bir kalıba sokmak hayli zor
7. Anlayacağınız Louis C.K. hicbir konuda sınır tanımıyor
8. Kendisi kızlarının isteği uzerine yavru bir ordekle Afganistan ’ın yolunu tuttuğu bir bolum dahi cekmiş, daha ne diyelim biz…
9. Yaptığı nokta atışı tespitlerle gulmekten gozlerinizi yaşartacak bu adamın hikayesi ise, kendisine bircok dizi teklifi geldiği bir donemde FX kanalından gelen bir teklifle başlamış
10. “Sana butce dahil bolum başına 250 bin dolar vereceğiz ve başka hicbir şey odemeyeceğiz, ama istediğini yapmakta ozgursun.” Bu teklif kulağa nasıl geliyor?
11. Louis ’nin kafasına yatmış olacak ki, kendisi hem yazıp hem yonetmek, “editing” yapmak, yetmeyip bir de başrol oynamak gibi zorlu gorevleri bir anda ustlenmiş
12. Kendinizi sevmek konusunda sıkıntılarınız varsa ve hayatın huzunlu yanlarını gereksiz bir ciddiyetle karşılıyorsanız Louis ’den oğreneceğiniz cok şey var demektir, bizden soylemesi…