Bora Ebeoğlu Biyografisi Bora Ebeoğlu uzun yıllardır Oya Bora ikilisi olarak muzik severler tarafından tanınan isimdir. Oya-Bora, Oya Kucumen ve Bora Ebeoğlu ciftinden oluşan muzik grubudur. Grup Denk adıyla muzik piyasasına girmişlerdir. Bora Ebeoğlu, 1962 yılında Ankara ’da doğmuştur. Boğazici Universitesi Elektrik Elektronik Muhendisliği bolumunden mezun oldu.
Bora Ebeoğlu, ilk buyuk başarıyı Oya Kucumen ile birlikte Grup Denk adıyla 1987 Kuşadası Altın Guvercin Şarkı Yarışması'nda seslendirdikleri "Tasvir-i Şikayet" adlı şarkıyla elde etmişlerdir. Bu şarkı yarışmada 5. olup Ciğdem Talu Ozel Odulu'nu kazanmış ve kısa zamanda populer olmuşlardır. 1987 yılında ilk albumleri "Seninle Beraberim/Akvaryum" Erdal Kasetcilik'ten piyasaya cıkmıştır.
1987 yılında Oya Bora ikilisi Eurovision Şarkı Yarışması Turkiye Finali ’nde Melih Kibar ’ın bestesi Paydos ile katılmışlardır ve yarışmada 2. olmuşlardır.
1988 yılında Oya Bora ikilisi Eurovision Şarkı Yarışması Turkiye Finali ’nde Turhan Yukseler'in bestesi "Onikiden" ile katılmışlardır ve yarışmada 2. olmuşlardır. Aynı yıl Uluslararası Ceşme Şarkı Yarışması'na "Onikiden"in İngilizce versiyonu "Target Twelve" ile katıldılar.
1989 yılında Eurovision Şarkı Yarışması Turkiye Finali ’nde Turhan Yukseler'in "Aşk-ı Memnu" adlı bestesiyle yarışmışlar ancak dereceye girememişlerdir.
1989 yılı Kuşadası Altın Guvercin Şarkı Yarışması'nda Bora Ebeoğlu ’nun bestesi "Aldırma"yı ise Oya Kucumen, solo olarak seslendirdi.
1990 yılında son defa katıldıkları Eurovision Şarkı Yarışması Turkiye Finali ’nde Bora Ebeoğlu ’nun sozlerini yazdığı Turhan Yukseler'in bestesi "Serseri Aşık"ı Oya Kucumen solo olarak seslendirmiş ancak 4 yıl ust uste katıldıkları yarışmada Avrupa Finali'ne gitme hakkını elde edemediler.
1990 yılında Kuşadası Altın Guvercin Şarkı Yarışması'nda Bora Ebeoğlu ’nun bestesi "Nerdesin" ile 3.luk odulu olan "Bronz Guvercin"i kazanmışlardır.
1992 yazında cıkardıkları "Seni Bana Yazmışlar" adlı albumde ilk kez Grup Denk yerine "Oya-Bora" adını kullanmışlardır. Bu albumden "Seni Bana Yazmışlar", "Ara Beni" ve Goran Bregovic'in Cingeneler Zamanı film muziğine Turkce soz yazarak seslendirdikleri "Sevmek Zamanı" adlı şarkılarıyla en populer donemlerine ulaşmışlardır.
Bora Ebeoğlu, Oya Kucumen ile birlikte toplam 6 album cıkardı.
Gecmişten gunumuze soyledikleri şarkıların ve album calışmalarını yanı sıra bircok dizi ve filminde muziklerini hazırlamışlardır. En son İlişki Durumu Karışık isimli dizinin muziğini de yine eşi ile birlikte Bora Ebeoğlu yapmıştır.
Bora Ebeoğlu, 1984 yılından bu yana birlikte olduğu Oya Kucumen ile 2003 yılında evlendi. Bu evliliğinden bir kızı vardır.
Bora Ebeoğlu ’nun muzik calışmalarını gercekleştirdiği diziler, Sıcak Saatler, Ah Bir Zengin Olsam, Avcı, İyi Aile Robotu, Hırcın Menekşe, Ağa Kızı, Cennet Mahallesi, Oyun Bitti, San Mecburum, Akasya Durağı, Gorgusuzler, Aşk Bir Hayal, Kalp Ağrısı, Seni Bana Yazmışlar, Duşman Kardeşler, Aşktan Kacılmaz, İlişki Durumu Karışık ve İkisini de Sevdim.
1983 yılında Kuruntu Ailesi isimli dizide oyuncu olarak yer alan Bora Ebeoğlu, Asteriks Olimpiyatlarda ve Sevimli Tekneler sinema filmlerinde seslendirme yapmıştır. 2008 yılında vizyona giren Issız Adam sinema filminde ise 45lik Barın Solisti olarak yer almıştır.
Ayrıca Kabuslar Evi, Bir Kış Masalı, Gece Gelen Arkadaşlar, Onlara Dokunmak, Seni Beklerken, Uyur Gezerler ve Kızıl Elma dizi ve sinema filmlerinde vokal ve muzik ekibi olarak yer almıştır.
Albumleri :
1987 - Seninle Beraberim / Akvaryum
1990 - Tiryaki
1993 - Seni Bana Yazmışlar
1994 - Saraylı
1997 - Aşk, İhanet, Vs.
2014 - Aşk Guzel Şeydir & Adı Aşk Olsun