Sinemamızın en saygın ustalarından birisi olan Bulent Kayabaş, bir suredir akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gorduğu Gayrettepe Florence Nightingale hastanesinde hayatını kaybetti. Hem guncel sinema ve dizilerimizden hem de Yeşilcam ’daki filmlerinden hatırladığımız Bulent Kayabaş, bazen kotu rollerde karşımıza cıkmış olsa da; genellikle gulduren rollerde izledik onu. Cennette toplanan Yeşilcam emekcileri arasındaki yerini alan Bulent Kayabaş ’ı neden unutamayacağımızla ilgili nedenleri listeledik.
1. Cunku diğer gulduru ustalarıyla birlikte yuzumuzu guldurdu hep
2. Cunku yalnızca yetişkinleri değil, Winnie The Pooh gibi cizgi film seslendirmeleriyle, cocukları da guldurdu
Bu seride hem ayıcığı hem de kaplanı seslendirmiştir.
3. Cunku tatlı serserilik, duzenbazlık, bitirimlik rolleri onun işi
4. Cunku filmlerdeki olum sahnelerinde bile bizi guldurmeyi başarmıştır https://youtu.be/__G0WsiRnDU
5. Cunku mafya babası olup yanına Memati ’yi aldığında bile sempatiktir
6. Cunku “goğus dışarda, karın icerde, popo dışarda” bitirim posturunu Ozturk Serengil ve Aydemir Akbaş ’la birlikte en iyi taşıyanlardandır
7. Cunku efsane Pardon filminin en can alıcı sahnelerinin kahramanlarındandır
8. Cunku Levent Kırca ve Şener Şen gibi gulduru ustalarıyla karşılıklı oynarken bile geri planda kalmaz
9. Cunku sinemayı ele geciren seks furyası doneminde neden bu filmlerde yer aldığıyla ilgili son derece samimidir;
10. “O donemde yapabileceğimiz cok bir şey yoktu. Tiyatro da cok revacta değildi, benim gibi aynı mesleği paylasan bircok arkadaşım; Ali Poyrazoğlu, Hadi Caman, Aydemir Akbaş da o işe girince, ben de girmek zorunda kaldım.”
11. Cunku o gencliğinde bitirim, olgunluğunda babacan ve şimdiden sonra da hep iyi hatırlanacak