Gectiğimiz yıllarda kaybettiğimiz gazeteci Cetin Altan ’ın meşhur bir sozu vardır: “Enseyi karartmayın!”
İcinde bulunduğunuz şartlar ne kadar zorlu olsa da, yaşadığınız surec ne kadar geri donulemez gorulse de; enseyi karatmayın. Cetin Altan ’ın şu sozlerini hatırlayın:
“Hayallerinizden, umitlerinizden, mucadelenizden vazgecmeyin. Amacınıza ulaşamazsanız da, bu amacı gelecek kuşaklara devretseniz de, kozmosla son hesaplaşmanızda, ‘Daha iyi bir dunya icin biz de fena mucadele etmedik. ’ diyebilirsiniz. bu da az şey değildir. buruk da olsa, yorgun gozlerinizde bir tebessum yaratır. O tebessumlerin coğalması da elbet bir gun kurtarır bu ulkeyi. Enseyi karartmayın.” Enseyi karartmama uzerine olan film repliklerini listeledik.
1. “Umut korkudan guclu tek duygudur.”
Aclık Oyunları
2. “Umutları olduğu surece korku işe yaramayacaktır.”
Aclık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak
3. -Son oyunlardan sonra bir şeyler değişti. Gorebiliyorum.
+Neyi gorebiliyorsun?
-Umudu
4. “Her zaman umut vardır. Belki sende yok, belki burada yok ama bir yerde, birilerinde var.”
Walking Dead
5. “Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla olmez.”
Esaretin Bedeli
6. “Zincirlerimizden başka kaybedecek neyimiz var ki?”
Kaybedenler Kulubu (Filmde gecen bu replik Karl Marx ’ın unlu aforizmalarından birisidir.)
7. “Kişilerin en ufağı bile geleceğin akışını değiştirebilir.”
The Lord Of The Rings
8. “Oyle işler vardır ki sonu karanlık bile olsa, bu işlere başlamak yapmayı reddetmekten daha iyidir.”
The Lord Of The Rings
9. “Ya kaybettiklerin uzerine yoğunlaşırsın ya da geriye kalanlar icin savaşırsın”
Terminator: Kurtuluş
10. “Asla umudumu kaybetmek ve hayata kusmek gibi bir durumum olmadı. Cunku ertesi gun guneşin yine doğacağını biliyordum.”
Yeni Hayat
11. “Umutları olduğu surece korku işe yaramayacaktır.”
12. “Nefes aldıkca umut vardır.”
Her Şeyin Teorisi
13. “Gun gelir insanlar cesaretlerini yitirebilir. Dostlarına sırt cevirebilir ve tum kardeşlik bağlarını koparabilir. Ama bugun o gun değil, kurtların vakti ve parcalanmış kalkanlar bekler insan cağının cokuşunu ama o gun bugun değil…”
“…Bugun savaşacağız! Bu dunyadaki tum sevdikleriniz adına sizlere kalmanızı emrediyorum batının halkı!”En karanlık olduğunu duşunduğun zamanlarda bile daima umut vardır.”
The Lord Of The Rings
14. “Ben umut dolu sozler soyledim; ama sadece umut dolu. Umut, zafer demek değildir.”
The Lord Of The Rings