Gulumserken bile urkutucu bakış atabilme yeteneğine sahip olan buz mavisi, cam gozleriyle; psikopat, tetikci, kavgacı, dovuşcu rollerin en gozde aktorlerinden birisi olan Rıza Kocaoğlu tiyatro, sinema ve dizilerde cokca gormeye alışık olduğumuz, son donemin en calışkan oyuncularından. Son donemde tum Turkiye onun oyunculuğu dışında sıkı bir Goztepe taraftarı olduğunu da oğrendi. Biz de oyuncu hakkında daha fazlasını oğrenmek isteyen hayranları icin bir liste hazırladık. Keyifli okumalar.
1. 19 Mart 1979 tarihinde İzmir ’de doğan Rıza Kocaoğlu, eğitimine de doğduğu şehirde devam etti ve 2000 yılında 9 Eylul Uni. Oyunculuk Bolumunden mezun oldu
2. Şehir Tiyatroları ’nda, BKM ’de ve Dot ’ta tiyatroya emek veren Kocaoğlu, sinemaya mezuniyetinden hemen sonra Cağan Irmak ’ın yonettiği “Bana Şans Dile” filmi ile adım attı
3. Şimdiye kadar canlandırdıkları arasında en sevdiği 3 rol; Av Mevsimi, Kaybedenler Kulubu ve Bana Şans Dile filmlerindeki karakterlerdir
4. Tek kişilik oyunu olan “Ormanlardan Hemen Onceki Gece” oyununda 75 dakika sahnede kalıyor ve gosteri bittiğinde en az 1,5 kilo kaybetmiş oluyor
5. En sevdiği koku yeşil sabun kokusu ve bunu cocukluğunda topunu kurtarmaya calışırken lağıma duşmesine bağlıyor
6. “Dunya ’nın En Guzel Kokusu” filminin Amsterdam sahnelerini cekim izni olmadan, hatıra fotoğrafı cektirir gibi cektiklerini itiraf etti
7. Eski mahalledeki lakabının “susam” olduğunu ama bu lakabın nereden geldiğini hatırlamadığını soyluyor
8. Cocukken Goztepe alt yapısına yazdırıldığını ama futbolculuğunun Sabri gibi olduğunu soyluyor; ruh var ama yetenek cok kısıtlı
9. Goztepe demişken fanatik bir Goztepe taraftarı olduğunu, kendi evinden deplasmana kadar fırsat buldukca takımını yalnız bırakmadığını da belirtelim
10. Bu fanatik Goztepe taraftarlığı, “Başbakan İsmail” namıyla tribun liderliği yapan babası İsmail Kocaoğlu ’ndan geliyor
11. Ama macları deplasmanda izlemeyi daha cok seviyor, cunku deplasmanda daha az kişiyle fotoğraf cektirerek macını izleyebiliyor
12. Nejat İşler ’in Gumuşlukspor icin yoneticilik yaptığı gibi kendisi de boyle bir şeye yonelir mi diye sorduklarında “Ben sadece tribunde daha rahat hissediyorum” diyor
13. En yakın arkadaşı ise 16 yaşından beri arkadaş olduğu Engin Altan Duzyatan
14. 2006 yılında ikinci kez alkollu arac kullandığı icin el konulan ehliyetini, 2008 ’de geri alma fırsatı doğsa da bir daha arac kullanmamayı tercih ediyor
15. Hayattaki en onemli mottosu; hicbir şeyi tanımadan, bilmeden yargılamamak ve peşin hukumlu olmamak
Kaynak 1, 2