Kaygısızlar, gerek ince zeka urunu son derece komik esprileriyle olsun, gerekse alt metninde hicbir espri barındırmayan ama anlamsızlığına gulduren sahneleriyle olsun uzun yıllar yeri dolmayan bir yapım oldu. Aynı donemde cekilen ve başrolunde Haluk Bilginer ’in oynadığı “Gulşen Abi” dizisiyle birlikte kendilerinden sonra gelecek olan absurt komedi dizilerinin onunu actılar. Son sezonunun uzerinden 19 sene gecmesine rağmen hala sohbet aralarında oldukca fazla sohbeti donuyor. Memnun Kaygısız, Kul Tigin, Eleman ve diğer kaygısızların birbirinden guzel repliklerini derledik.
1. Kultigin ve adamları mahallede gezerken, Kultigin ’in sevdalısı Hostes ’i gorurler ve Alper olayı hemen kendi uslubunca yorumlar
“Abi masallah yengem de aygaz arabası gibi butun gun sokaklarda geziyor.”
2. Berber İsmail tıraş ederken herkesi doğrayan beceriksiz bir meslek erbabıdır. Birgun buyuk depresyonda oynayan Yılmaz Usta, Berber İsmail ’e;
“Artık yaşamak istemiyorum tıraş et beni İsmaaill!!!”
3. Hatta kurban bayramında birisi koyunu İsmail ’e goturur;
“Abi herkesi kesiyormuşsun bir zahmet bunu de kes!”
4. Kultigin, adamları Alper ve Kurşat ’la birlikte araba soymak icin av peşindedir;

Kultigin: “Şu feneri ver bakiyim” (Fenerin duğmesine basar ama fener yanmaz)
Kultigin: “Ne lan bu fenerin hali?”
Alper: “Abi valla defans iyide orta saha kotu biraz.”
Kultigin: “Onu mu diyom lan? bu fener niye yanmıyo?”
Alper: “Abi belkide piller kesilmiştir, bekleyelim birazdan gelir.”
5. Memnun bir gun en buyuk hanımı Sabriye ’ye cok benzeyen bir hayat kadını gorur ve onu Sabriye zannederek sinirlenir;
Memnun: “Seni kurkler icinde gordum Sabriye, n ’apıyordun soyle bakalım!”
Sabriye: “Ay ne kurku Memnun, ben kurk giyer miyim?”
Memnun: “Bırak bu cevreci ayaklarını Sabriye!!”
6. Eleman, Burcu ’yu takip etmektedir. Burcu taksiye biner. Eleman ise parası olmadığı icin arkasından gelen otobuse atlar;
Eleman: “Cabuk Burcu ’yu takip et!”
Şofor: “Kardeşim bu otobus Burcu ’dan gecmez.”
7. “Hadi İsmail ’in mezbahasına gidelim.”
8. Kultigin ve adamları Hostes ’in calıştığı su istasyonuna giderler;
Kultigin: “Nasılsın Hostes?”
Kurşat: “Gormuyor musun abi taş gibi!”
9. Kultigin cep telefonuyla nazik bir tonda konuşmaktadır;
“Bak guzel kardeşim. Borcunu odemedin sağ bacağından vurduk. Yine odemedin bu sefer sol bacağından vurduk. Eğer guzellikten anlamıyorsan zor kullanmasını da biliriz!”
10. Hastanede iki kişi konuşmaktadır;
“Yaa ben oyumu Demirel ’e vericem. Bugune kadar cok guzel yonetti memleketi.”
“Ben de Ecevit ’e veririm heralde. O da cok guzel yonetti.”
(Oradan gecen bir hemşireye sorarlar bunların hastalığı ne diye? Hemşirenin cevabıyla olay netlik kazanır.)
Hemşire: “Onlar hafızalarını kaybetmişler.”
11. Terbiye – “Memnun nerede?”
Ev halkı – “İşi cıkmış, gelemedi.”
Terbiye – “Yalan soyluyorsunuz! O kadar zamandır tanırım, Memnun ’un şimdiye kadar hicbir işi olduğunu gormedim.”
12. “Burcu seninle her yere gelirim. Hatta Ersan ve Dadaşlar konserine bile gelirim!”
13. Vee Kultigin ’in, romantizmde cığır acan aşk mektubu