Klasik hikayeleriyle bizi televizyondan soğutan bircok dizinin olduğu şu gunlerde Turkiye ’deki en iyi dizilerden biri olan Kardeş Payı ’nı ozlememek elde değil. Sadece guldurmeyen aynı zamanda duşunduren replikleriyle gonlumuzde taht kurmuş olan dizinin 2018 ’de yeniden başlayacağı iddiaları bizi birazcık olsun sevindirirken eskileri de analım, birazcık gulelim istedik. ?
1. “Ben Şişli ’deki apartmanı ustalar boş gununde hobi olarak calışsın para almasınlar diye 17 yılda bitirdim.”
2. “Adım yazıyor ustunde, ama da ’yı ayırmışsın?…”
3. “…Dahi anlamındaki ‘de ’ ‘da ’ ayrı yazılır , e sen universiteyi dershaneye gitmeden kazandın ya, o yuzden.”
4. -“Ne goruyorsun?”
-“Telve, bununla kahve icilmiş.”
5. “Seni de doğurduğum gun hastanede bi papaz vardı, seni gordu bana cennetliksin dedi…”
6. “…niye diye sordum. 40 yıllık papazım boyle gunah cıkaran gormedim dedi”
7. “Yoksa benim alkollu mekanda calışmamdan rahatsız olup, yabancı erkeklerin capkın bakışlarından kıskandın da beni eve mi kapatmaya geldin?…”
8.”…Yoo o konuda benim icim rahat ya. Yani şu tipe yazacak kadar zor durumda olan birisi varsa buyursun gelsin yazsın, sevaptır yani.”
9. “Benim buyuk buyuk dedem yıllar once manavlardan esmer bi gelin almış. Karı beyazların icine atılmış siyah don gibi butun sulaleyi boyadı ya”
10. “No women no cry. Yani kadınım sen hic mutlu oldun mu? Bu deli yiğidoyu unuttun mu?”
11. “Ameliyatınıza bu girecek deseler insanlar alternatif tıpa yonelir, kırık cıkıkcılara doluşur…”
12. “…Şu tipe bak ya Paint ’le cizilmiş gibi”
13. “Kız yurdu havaya ucsa bizim kucağımıza Mersin İdman Yurdu duşer”
14. -“O kapıdan cıkıp gidersen bundan sonra bir abin olmayacak”
-“Pencereden cıkarım ben de”
15. “Abi babam galiba sadece bir kere, o da ilac yazdırmaya yollarken bana aferin dedi…”
16. “…Bana da şu hayatta sadece bir kere cok yaşa demişliği var, onda da şaşırdım iyilik babuş sen nabıyon dedim”
17. “Eve adam mı attınız ulan! Bunu da mı gorecektim…”
18. “…Tercihinize saygı duyuyorum ama zevkinize tukureyim!”
19. “Bi senin gulumsemen bi de boş metrobus koltuğu… İnsan en cok bu ikisine muhtac.”