Onceki calışmamda ekran kartı dik tutucuyu tahtadan yapmıştım ve pek de guzel gorunmemişti. Bu sefer tahta yerine pleksi levha kullanarak gorsel acıdan daha guzel hale getirmiş oldum. Madem pleksi levha kullandık bir de buna aydınlatma ekleyelim ki şekil olsun.
Malzemeler hakkında fikir edinmek icin
(Tamamlandı) Ev yapımı ekran kartı dik tutucu calışması Calışma keyfi olduğundan ara sıra guncelleyeceğim. Kullandığım malzemeler; Stand icin 2 cm kalınlığında MDF 15 mm tij ve 4'er tane somun ile pul Poligrit civi 25 cm uzatma kablosu Tij cubuk bu oluyor. Alırken kestirmeye calışın. Standardı 1 m sanırım bunların. Kartınızın montaj demirine gore...
www.technopat.net
10x20x1cm olarak kestirdiğim pleksi levhanın iki yuzune de buzlu cam folyosu yapıştırarak blurlu hale getirdim. Cunku ışıklar levha icinde daha iyi yayılıyor bu şekilde. Deliği ve alttaki centikleri ben yaptım. Deliğe montaj cubuğunu geciriyorum, centiklere de ekran kartının ayakları oturuyor ve sağa sola donme olmuyor.
Aklıma başka bir şey gelmediği icin şerit LED uzerinden tekrar folyo yapıştırarak levhaya sabitledim (şeritin arkasındaki bandı sokmeyi unutmuşum bu arada)
Montajdan once son kontrol
Tamamlanmış hali de boyle. İlk resim kırmızı da neden turuncu cıkmış anlamadım