Dizilerimizde en cok işlenen konu acık ara farkla ikili ilişkiler olmasına rağmen; bu dizilerde insanın yureğine dokunan gercek bir aşka rastlamak pek mumkun değil. Kısaca evet, aşk dizilerinde aşk yok! Bu celişkinin en onemli sebebi de; temelinde fedakarlık olacak kadar guclu manevi kavramların hızla değersizleştirilmesi. Genellikle ikili ilişki, entrika, gıybet temelli işler de yalnızca reyting motivasyonuyla oluşturulduğu icin hazır tuketim trendlerine daha uygun icerikleri oluyor. Bulabildiğimiz kadarıyla, yerli dizilerimizden aşkı en yoğun hissettiren replikleri derlemeye calıştık. Keyifli okumalar.
1. “Mutsuz olalım, ne var! Biz de mutsuz oluruz. Ben seninle mutsuzluğa da varım.”
Behzat C.
2. “Dunyadaki herkesin parmak izinin farklı olması, kimsenin sana benim gibi dokunamayacağının kanıtıdır!”
Poyraz Karayel
3. “Şimdi o gidiyor ya, ikiden bir cıkınca ne kalır geriye? Bir kalır değil mi? Oyle değilmiş işte. Yarım kalıyormuşsun…”
Leyla ile Mecnun
4. “Dunyanın ekseni kaydı Behzat. On iki santim yerinden oynadı. Sen bana bir santim bile yaklaşmadın!”
Behzat C.
5. “Asuman, sen şimdi arabalı vapurun guvertesinden kocaman denizlere bakacaksın ya, ciddiye alma! Bizim sevdamız ondan buyuk…”
Bir Demet Tiyatro
6. “Anlamlarını bilmeden dinleyip sevdiğimiz şarkılar var ya işte, biz de oyleyiz. Sesin kıvrılıp inceldiği yerde ıslanıyor gozlerimiz. Nedenini soruyorlar bilmiyoruz. Kimseyi ikna edemiyoruz…”
Yeditepe istanbul
7. “Seni seviyom dedum. Seni doğduğum… nefes aldığım gunden beri, toprağın sıcağı avucladuğundan beru, ağacın dibine oturup yaktığım turkulerden beri seviyom…”
“… Hic gormeden bildiğum, Gorunce tanıdığımsın. Yanımda yokken sen bende varsın; Yanımda varken ben sen de yok oluyom. İşte soyledum Armağan. 2 Yıllık sessuzluğumun muhrunu su gibi attım. Gerusu sana kalmış.”
8. “Sen benim en zorlu sınavlarımda aşağıdaki boşluğa en uygun kelimemmişsin meğer de ben farkında değilmişim.”
İşler Gucler
9. “Elimde bir demet cicekle gectim butun sokakları. Bir delikanlı icin bu ne demektir sen bilemezsin.”
Yeditepe İstanbul
10. “Sen bana, aklımla başım arasındaki mesafe kadar yakınsın.”
Ulan İstanbul
11. “Biraz sevmek diye bir şey yok! Ya oleceksin aşkından ya da vazgececeksin.”
Suskunlar
12. “Macın son kornerinde karşı kaleye koşan kaleci caresizliğiyle geliyorum sana; o kadar seceneksizim, o kadar kaybedecek bir şeyim yok!”
Kardeş Payı
13. “Sen nereye bakarsan orada olmaya calışıyorum Leyla. Farkında değil misin?
Leyla ile Mecnun
14. “Aşkın kar zarar defteri yok; alacağın varsa yureğine yazacaksın.”
Yeditepe İstanbul
15. “İlk bakışta değil, son bakıştadır aşk. Ayrılırken sana nasıl bakıyorsa o kadar sevmiştir seni.”
16. “Resim dersindeyken ninja kaplumbağa bile cizemezdim. Şimdi renk renk boyalar aldım…”
“İcimde bir cizme isteği belki hayallerimi gerceğe donuşturme hissi, bilemiyorum Feride, bir kız ciziyorum resmin orta yerine, bembeyaz bir onluk giydiriyorum ona, oyle de yakışıyor ki hasbama, elini kimsenin eline değdirtmiyorum, yollarına papatyalar ciziyorum o kızın, ayaklarına dikenler bile batmasın diye, peki ben bu kızın yanına, bir de her şeyini paylaşabileceği birini cizsem, ne dersin Feride? Ben bir Ahmet cizsem bu kızın yanına, biliyorum ki Ahmet ’i cizersem, resimdeki tum papatyaları koparıp tac yapacak kıza, beklemediğin yerden geldi dimi soru? Biliyorum biz arkadaşız, beraber buyuduk de, ben hep senli ruyalar goruyorum Feride, senli şarkılar soyluyorum, senli cumleler kuruyorum, her yanımda sen varsın. Sen benim en zorlu sınavlarımda aşağıdaki boşluğa en uygun kelimemmişsin de ben farkında değilmişim, sana yakınken sensiz olmaktansa, senden uzak sensiz olmak daha az acı veriyor belki…”