Arsen Lupen ’in cete versiyonu Ulan İstanbul dizisi kısa surede kendi fanatik kitlesini yaratmayı başarmış bir yapımdır. Adaletli calmayı kendilerine dustur edinmiş bu ekip; dolandırıcılık konusunda oldukca iyi bir CV ’ye sahip olan Kandemir ’in liderliğinde, ihtiyacı olmayandan kendi ihtiyacları kadar calarak hayatlarını surdurmektedir. Ozunde iyi insanlar da olsa sectikleri iş nedeniyle başları beladan pek kurtulmayan ekibin maceraları genellikle neşeli gecer. Ulan İstanbul ’un en guzel repliklerini derledik. Keyifli okumalar:
1. “Arama. Mesaj at. En guzel yalan mesajla soyleniyor. Sen beni dinle.”
2. “Şeref verdiniz.”
“E tabi sizde olmadığı icin biz veriyoruz.”
3. “Ya abi en cok da ne gucume gidiyor biliyor musun? Hırsızın malı calınır mı ya! İnsanın gucune gidiyor abi.”
4. “Damat cay bardağıdır. Bi gelin doldurur bi kaynana doldurur. Gorunce cay kaşığıdır, surekli karıştırır ortalığı…”
“… Kaynana caydanlıktır fokur fokur surekli kaynar. Ama cocuk var ya şeker gibidir şeker. Cayı tatlandırır. Bal gibidir. Napalım bizim cocuğumuz olmadı. Belki de cayı şekersiz icmemiz ondandır.
5. “Sen bana, aklımla başım arasındaki mesafe kadar yakınsın.”
6. Yaren – “Senin şu aklınla başın arasındaki mesafe bu kadar yakın mı?”
Carlos – “E aklım başımda olmadığı icin bir o kadar da uzak tabii. Akıl mı bıraktın kız cimcime.”
(Tam opuşeceklerken telefon calar)
Carlos – “Hay Graham ben senin yapacağın icata sıcayım!”
7. Ferdi – “Karlos be? Cok değişik adamsın. Ne bileyim boyle… Sen evlat olsan sevilmezdin.”
Karlos – “Niyeymiş o? Hem nereden biliyorsun oğlum? Evlat mı olduk hic.”
8. “Amirim cocuğum doğunca sizin isminizi koyarım. İsminiz Neydi?”
“Lutfullah nasıl koyayım kucucuk cocuğa? Buyusun oyle koyayım olur mu amirim?”
9. Doğan – “Ben cenaze işleriyle ilgileniyorum da; dukkanım var benim. Her turlu kefen, pamuk”
Karlos – “Yaa oyle. İc-dış yıkama, tıpama hep benim dayımda.”
Ceyhun – “İşler nasıl?”
Doğan – “Valla cok şukur insanımız oluyor.”
10. “İnsanların yaptığı sahte paralar kadar, paranın yaptığı sahte insanlar da var.”
11. “Kelimelerimle oldururum sizi, otopsinizde vucudunuzun ceşitli yerlerinden benim kelimelerimi toplarlar.”
12. “Parayla saat alırsın ama gecen zamanı geri alamazsın. Parayla ilac alırsın ama sağlığını satın alamazsın.”
13. “Oğlum iyi hal indirimi diye bir şey var. İki dakika efendi duruyorsun, ne bok yediysen affediyorlar.”
14. “Yani bize tam olarak boyle Emel Sayın ’ı halıya sarıp kacırma kafası lazım.”
15. “Ya kızım bana ne olacak. İşer atarım her turlu ben o zehirli maddeyi.”
16. “İlk bakışta değil, son bakıştadır aşk. Ayrılırken sana nasıl bakıyorsa o kadar sevmiştir seni.”
17. Yaren – “Oldunuz mu iki dakika beklediniz diye?”
Karlos – “Olduk cennete geldik, ne guzel olmuşsun sen?”
Yaren – “Yemin ediyorum yavşamada bir dunya markasısın Karlos.”
18. Maşuka – “Kandemir bey, size kek yaptım.”
Kandemir – “Ne gerek vardı Maşuka hanım? Hazırını alsaydınız.”
Maşuka – “Ay hazırda ben varım olmaz mı?”
19. “Ya Şehriban ablam. Yemin ediyorum damar bir şarkı dinlerken araya giren kedi videosu gibisin ya!”
20. Jandarma kılığında oyalamaya calıştığı kişi – “Pardon jandarma sakal bırakabiliyor muydu?”
“Ne sakalı lan, sen bana ruşvet mi teklif ediyon!”