Tum dunyada izlenen ekranların fenomen dizisi Game of Thrones, uzun gecen sezon arasının ardından 7. sezonuyla kendisini bekleyen hayranlarıyla sonunda kavuştu. Fakat 7. sezon hic kimsenin istediği şekilde gitmedi. Senaryonun sızdırılmasının ardından 4. ve 6. bolumleri de internet alemine beklenen kısa sure once duşmuş oldu.
Zor zamanlar geciren sadece dizinin yapımcısı HBO değil. Bu tur sızıntıların ardından doğal olarak internet ortamı spoiler ile dolup taştı. Sosyal medya gunlerdir spoiler ile kaynarken diğer yandan spoiler yiyenler ve de hic izlemeyenler arasında da buyuk bir kaos var.
Dikkat aşağıya inmeden once uyaralım; bol bol spoiler yiyebilirsiniz. Bizi bir yıldan fazla suredir bekleten kelimenin tam anlamıyla ‘Kış ’ı getiren ’ Game of Thrones sonunda izleyicilerle buluşmuştu. Malumunuz kış geliyor bademli kayısı receli kurmak lazım. Konseptin allahı be pic.twitter.com/RXtes4HwNI
— ayilenizin vera'sı † (@Hayirlivera) August 16, 2017
Fakat dizinin senaryosu sızdırıldı ve 2 bolumu de yayın tarihinden once yayınlandı. Bu yuzden kullanıcıların aklında bircok da soru işareti belirdi. hbo's online security pic.twitter.com/EMll3UWyfw
— viserion lives (@dracaras) August 17, 2017
Bolumler sızdırılınca ilk izleyenler acımasız şekilde spoiler vermekten de geri kalmadılar. got spoileri ister msnz pic.twitter.com/CIGtINMh3u
— pie (@birseydicektim) August 17, 2017
Bazen sağ gosterip… Spoiler yemek şey değil mi ya, cevap anahtarından cozmediğiniz sorunun cevabını gorup unutmaya calışmak
— Aykut Elmas (@onudabitirin) August 16, 2017
…Ardından sol vurdular Harbiden GOT'la ilgili spoiler verecekseniz bari onceden soyleyin kardeşim. Millet ejderhanın oluler ordusuna nasıl katıldığını merak ediyor
— Aykut Elmas (@onudabitirin) August 16, 2017
Bazen sabahın 5 ’inde… Gece 5'den beri sağımdan solumdan mazlum gibi spoiler yiyorum.Paranoyak oldum fotoğraflara bakamaz oldum, tweetleri okuyamaz oldum. #GoTS7e6
— Eray Efe (@Argostroloji) August 16, 2017
Hatta trafikte bile Ben spoiler yediysem herkes yiyecek pic.twitter.com/WigVvAuZcy
— Canberk Beker (@bekerevsky) August 16, 2017
Bircok insanın kalbi kırıldı dostlar Game of Thrones spoiler yiyince ben; pic.twitter.com/kFIgX8p9f4
— Dizi Otağ (@diziotag) August 16, 2017
Kimileri sakin ve nazik bir dille orta yolu bulmayı denedi arkadaşlar ille got spoiler verecekseniz bana verin.. ben izlemiyorum diziyi, her spoileri dinlerim.. yeter kavga ettiğiniz aq..
— b.i.ş.ı.p (green) (@thebishopman) August 17, 2017
O kadar cok spoiler verildi ki izlemeyenler bile olaya Fransız kalamadı Game of Thrones izlemiyorum ama burda spoiler verenler sayesinde konuya tamamen hakim oldum. İzleyenler spoiler verene ne kadar kufretse az.
— Onder Şeren (@onderseren) August 17, 2017
Kasaplar ise et derdinde oldu… Got 6. bolum sızmış, her yerde. Şimdi bu bolumu izlesem 12 gun yeni bolum yok. İzlemesem gonul razı değil… Her yer spoiler
— Cağdaş biri (@cagdasedinsel) August 16, 2017
Hatta bazıları yeni toplum kuralları yaratmaya bile calıştı. Spoiler veren toplum kurallarını bilmeyen, koyde yetiştirilmiş bir inektir
— hande (@kurabiss) August 16, 2017
Kabul edelim GoT bizleri birbirimize duşurdu. Kardeşi kardeşe kırdırdı. Game of Thrones izlemeyen birine araba carpar.
Şofor: Beyefendi iyi misiniz?
GOT izlemeyen: İyiyim GOT izlemiyorum. 1 bolum bile izlemedim
— Cevahir Bolayır (@elimdetuzluk) August 17, 2017
Eh bu sızıntıları genel olarak sevmeyen bir kitle de yok değil. Got 7×6'yı dev hype'lanarak sızar sızmaz izledim, nitekim cok sağlam bolumdu. Tşk yiğit ispanyol kardeşlerim
— Umut Cağrı ATAK (@1TheDivision) August 16, 2017
Sızdırmalara kısa zamanda alışan izleyici adeta bunun bağımlısı oldu. şimdi kim got'un bolumunu 1 hafta bekliycek ya gercek hayatın mr robotları reisler sızdırın şu bolumleri sıkılıyoruz geceleri
— Ali Aktaş (@aliaktasch) August 14, 2017
Tamamen bilincini kaybedenler de oldu Dizi oyle bir yerde kaldı ki, 3-5 bolum daha GOT'un yeni bolumunu hackleyen hackerın ciğ ciğ gotunu yerim şuan, bokuyla yuzume maske yaparım
— Evseksisi (@Evseksisi) August 16, 2017
Spoiler verenlerin ruyasına bu guzide eserin girmesi dileği ile… GoT 6.bolum efsaneydi ama keşke bu videoyu hic izlememiş olsaydımshfjkgk pic.twitter.com/N4PS7aeSrJ
— Goncagul Ozdemir (@goncaglozdemirr) August 16, 2017