Merhaba arkadaşlar,

Şimdiye kadar uydunet, ttnet kullandım ama biri adsl gibisini gormedim. İnterneti ilk alırken 0 dan bağlatmam 1 gun ya da 2 gun surmuştu. Yeni abone olurken koşa koşa gelmişlerdi sağolsunlar!

Lakin ellerine duşmeye gorun abone olduktan sonra hizmet dertleri falan yok. 2 mbit interneti 60 kusur liraya kullandığım yetmiyor gibi istanbula taşındığım icin interneti nakil ettireyim dedim.

Sizi ilk abone olurken 2 gunde internetinize kavuşturan BİRİ ADSL benim bu naklimi tam 3 HAFTADA(dile kolay) gercekleştirdi. Bu nakil sırasında hic aramadıysam 25 kere aradım (sozde) muşteri hizmetlerini. Bu aramlar sırasında giden cep telefon tl leri sinir stres de yanıma kar kaldı. Her neyse dedim bir kere aldık taahhutlu, cekeceğiz artık dedik. Gecenlerde istanbul ici ev değiştirdim. Numara aynı kalarak, internet nakili icin birinin sitesinde ki formu doldurup fax cektim(3 kasım 2011 de). Ustunden bir kac kere de aradım hep başladı başlayacak geciştirdiler. Cep telefonuma bu pazar gunu(aradan 10 GUN GECMİŞ) nakil işleminiz başladı diye mesaj gelmiş. AMA DAHA YENİ BAŞLAMIŞ. Her neyse ertesi gun sinir stres muşteri hizmetlerini aradım. Dalga mı geciyorsunuz benle 10 gun oldu, daha dun başladı diye mesaj geldi diyorum. Alt tarafı il ici nakil diyorum. Kadın pazar değil de aradığım gun(pazartesi) nakil işleminin başladığını ve 3 - 7 gun sureceğini soyluyor. Bir de bu arada fax ımın, bu pazartesiden 4 5 gun oncesinde geldiğini iddia ediyor. Bunun uzerine kan beynime iyice sıcradı. Yolladığım faxta 8mb ye kadar olan paket değişijkliği talebide vardı o kısa bir surede gercekleşti. Demekki fax ellerine gecmiş.

Gorduğum butun forumlarda bu rezilliği paylaşıyorum. Bir defa olsa hadi diyecektim ama 2. defa aynı durumla karşılaşınca bıktım artık.

2 nakil işleminde(ilkinde 21 gun falan, bu nakil işleminde 13 gun oldu hala bizim nakil devam ediyor) yaklaşık 40 gun internet kullanımından mahrum kalmış bulunacağım(şu anki nakil işleminin 3 4 gun icinde biteceğini varsayıyorum(hic sanmasamda)). Benden haybiyeden 40 gunluk, 80 90 liralık internet parası tahsil ediyorlar bide utanmadan. Vermediği internetin parasında almakta gayet mahir ama. Onda gecikme falan olmuyor nedense...

Siz siz olun internet sağlayıcınızı secerken dikkatli olun. Biri adsl secerseniz, taşınmadan 20 gun once nakil işlemini başlatın ki anca yetişsin!!!!

İyi akşamlar...

GELİŞMELER:

-------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
19. gunude bitirdik internet hala gelmedi. SADECE VE SADECE YUHHHHH DİYORUM.

TAŞINDIĞIM EVLE ESKİ EVİMİN ARASINA 19 GUNDE FİBER OPTİK HAT CEKİLİRDİ.

Gunde 5 6 defa arıyorum. Artık oyle sacmalamaya başladılar ki. Neymiş efendim benim port bilgileri eksikmiş felan. Uzerinden 3 gun geciyor bu defa başka bir sorun uyduruyorlar. Artık sacmalamanın dibine vurdular. Lafa bak: nakil kağıt ustunde olmuş ama teknik olarak eski evde kalmış. Diyorum telefonu kullanıyorum internet mi kalmış sadece evet diyorlar internet kalmış. Başkası cıkıyor santral size uzak kalmış santral değişimi icin yonlendirilme balatıldı diyor. Bende taşındığımız bina yeni olduğu icin turk telekom(binada ki daire komşularıyla başvurumuz uzerine) binamızın dibine yeni santral koydu. Komşularım aynı santralden internet kullanıyor ben niye kullanamıyorum. Cevap olarak KOCA BİR SESSİZLİK.

Artık cağrı merkezinde ki elemanları tanır oldum. O kadar cok aradım ki aynı insanlarla defalarca konuşmuşluğum var, ismini soyluyor sizmiydiniz diyorum . Bir ara cağrı merkezlerine gidip bakacağım ne yiyip iciyorlar acaba Yoksa piyango bana mı vurdu da surunduruyorlar....

Artık yaptıkları işe sinirlenemiyorum bile, o raddeyide aşırdılar sağolsunlar Bu defa ne uyduracaklar diye meraktan cağrı merkezini aramaya başladım )))

SON OLARAK BİRİ ADSL'E BURADAN KOCAMAN BİR BAN YOLLUYORUM [:-][:-][:-][:-][:-]

Son durum: Nakil işlemi icin faxı cektiğim gunden itibaren 20. gunun sonuna doğru ilerliyoruz. Gerekli taşıma işlemlerini yaptıklarını hattımın aktif olduğunu iddia ettiler(bu sabah 11 de).

Sıkı durun: INTERNET HALA YOK

Edit: Dağ başında falan oturmuyorum İstanbulun en merkezi konumlarından birinde. İstanbul levent metrocity avm nin hemen arkasında ki mahallede oturuyorum. Acaba ic anadolu da, kırsalda bir yerde otursam ne olacaktı. Duşunmek bile istemiyorum[sm=destere.gif]

Telefon hattını kullanıyorum dedim muşteri hizmetlerinde ki teknik birime. Telefon hattı duşuk sinyalde de calışabilir, olcum yapalım diyor. Bu gun santral kutuma kadar olcum yapacaklarmış sinyal kalitesi icin. (Bina komşularım aynı santralden internet kullanıyor. Sorunun orda olduğunuda zannetmiyorumya neyse. Bu arada kendim bilgisayar muhendisiyim. Soyleyin nasıl bir olcum yapılacaksa değerleriyle beraber, gerekli cihazı temin edip olceyim, sizin bir iş yapacağınız yok diyorum. Onada yanaşmıyorlar )

Şimdi ne yapmalıyım sizce?

Bu işlem icin (klasik cumle)kaydınızı alıyorum diyor.

Kayıt falan alma kapatma işlemlerini başlatalım, portu ne kadar surede boşaltırsınız dedim. O daha uzun surer, 1-7 iş gununu bulur. Bu sorunu halledelim diyor Kafayı yiyecem ya. Acaba arkadaşın uzerine yeni bir telefon hattı aboneliği alıp, onun uzerinden mi yeni bir sağlayıcıdan internet alsam. Kapama işlemide istediği kadar sursun

Her neyse,

Macera devam ediyor... []

Keep in touch guys...

Edit: Az once TTnet muşteri hizmetlerini aradım durumu kısaca anlattım. Sizin bu port boşaltma işlemininde yapabileceğiniz bir şey varmı. Yoksa bu işlemi sadece biri adsl mi gercekleştirebilir diye sordum. Maalesef biri adsl'e mahkumum, sadece o boşalttırma yetkisine sahipmiş. 20 gunde interneti getiremeyen kac gunde portu boşaltır Allah bilir. Nasıl bir kor duğumun icine duştuk arkadaş. Kesin dış mihrakların işi bu[][]