Sevdi mi ayarsız, olcusuz sevenlerin dizisi Poyraz Karayel, her ne kadar icerisinde mafyoz abiler, polisiye unsurlar bulundursa da esasen yapılmış en romantik yerli dizilerden bir tanesi. Karakterlerin coğu, aşkı ilişkiden ziyade ilahi bir vazife gibi goruyorlar desek yeridir hatta. İşte romantizmin en yoğun yaşandığı yapımlardan birisi olan Poyraz Karayel ’den derlediğimiz replikler:
1. “Benim gonlum sende! Ben niye kızıyorum sana? Endişelendiğim icin. Niye endişeleniyorum? Sevdiğim icin. Niye seviyorum? Onu bilmiyorum.”
2. + “Hayvanları neden bu kadar seviyorsun?”
– “İnsanları iyi tanıyorum cunku.”
3. “Gitmeseydin belki de hayat bana bu kadar kotu davranamazdı be baba. Ben cağırırdım, sen de hayatın ağzını burnunu kırardın.”
4. “Adamlar komunist de yemekleri kotu. Yoldaşlık da bi yere kadar. Kurbağa da yenir mi lan.”
5. + “Evlilik ciddi bir muessese Ayşegul. Şakaya gelmez!”
– “Ayşegul: Ne muessesesi be! Şirket mi kuruyoruz!”
6. “Aşıklık zor meslektir evladım. Sevdiğinden bir şey beklemek olmaz. Aşıklık vermek mesleğidir almak olmaz.”
7. + “Seni bi daha goremeyeceğim sandım bi an…”
– “Zaten gormuyorsun ki…”
8. “Yanmak mesele değil de. Kuresel Guclerin yerle bir olduğu bir dunya hayalim vardı o yalan oldu.”
9. “Ev hanımlığı dunyanın en zor mesleği be. Koca evden sen sorumlusun duşunsene.”
10. “Poyraz ’ın ne yaptığının farkındasın di mi baba? Benimle gelmek yerine senin icin olmeyi tercih etti.”
11. “Sen sakın buyume, buyursen olursun oğlum.”
12. “Aşığım sana. Nasıl anlamazsın ya, her şeyi anlayan Sema bi bunu anlayamadı!”
13. “Oyle adamlar biliyorum ki Zulfikar, hem vurursun hem de oturup başında ağlarsın.”
14. “Hem gulu seveyim diyorsun, hem elime diken batmasın. Rezil rusva olmayı goze alamayandan aşık olur mu?”
15. “Abi polyanna ’yı dağa kaldırmışlar ‘ohh ’ demiş. ‘dağ havası iyi geldi ’ demiş. Seninki biraz o hesap oldu.”
16. + “Baba be… Sen aşkı bilir misin?”
– “Evladım. Gozune uyku giriyorsa sen aşık değilsin. Boğazından lokma geciyorsa… sen aşık değilsin. Sozun ozu. Sen sende olduğun surece sen aşık değilsin.”
17. “Başımıza hic bela gelmezse birbirimizi sevdiğimizi nasıl anlıycaz?”
18. “Bu dunyada gercek olan tek şey bir erkeğin gozyaşlarıdır.”
19. + “Bu aşk işleri niye bu kadar zor?”
– “Kıymetli de ondan herhalde. İtin kopuğun elinde rezil olmasın diye bize iteliyolar.”
20. “Dunyadaki herkesin parmak izinin farklı olması, kimsenin sana benim gibi dokunamayacağının kanıtıdır!”
En Guncel Bilgiler ve En Eğlenceli Paylaşımlar İcin Sayfamızı Takip Edin
ListeList Sinema Tv