Netflix orijinal yapımlarından olan ve cokca Primetime Emmy Odulleri, Altın Kure adaylıkları bulunan Orange Is the New Black ’in yeni sezonunda Turk bir oyuncu da yer alacak. Bir suredir Amerika ’da yaşayan ve Broadway gosterilerinde performans gosteren Denise Turkan, daha once de ulkemizde tiyatro oyunlarında ve bazı TV yapımlarında yer almıştı. Butun olumsuzluklara rağmen hayallerinin peşinden koşarak başarması zor bir idealini gercekleştiren oyuncuyu biraz daha yakından tanıyalım.
Denise Turkan ’ın rol alacağı Orange Is the New Black, oldukca populer olan bir dizi ve bircok hapishane temalı yapımın aksine kadınlar hapishanesinde geciyor
Turkiye ’de de daha once 3 yıl sureyle “Olacak O Kadar” programında rol alan Denise Turkan, TV ekranlarımızın en eski trans oyuncularından birisidir
Bunun dışında bircok tiyatro oyununda yer alan oyuncu, henuz cinsiyet değiştirmeden once erkek rollerinde oynadığını hatta “Keloğlan” oyununda Keloğlan ’ı canlandırdığını soyluyor
Bir suredir Amerika ’da yaşayan Denise Turkan, burada başladığı oyunculuk macerasına devam etmek icin tiyatroların ve muzikallerin secmelerine katılıyor
Hayallerinin peşinden koşan oyuncu New York ’ta bir Broadway Show ’unun secmelerine katılıyor ve onlarca kişi arasından sıyrılarak kendisine bir yer acmayı başarıyor
İki ay kadar her gece kapalı gişe oynayan bu yapımda yer alan tek trans ve tek Turk olan oyuncu, bu rolu almasında gocmenliğinin ve cinsiyetinin olumlu ya da olumsuz hicbir etkisi olmadığını soyluyor
Şimdiye kadar canlandırdıkları arasında en sevdiği rol ise “New York Turk Tiyatrosu”nun bir yapımı olan Yedi Kocalı Hurmuz ’deki “Safinaz” karakteri
Mayıs 2017 ’de Ayşe Alagoz ile yaptığı roportajda “Broadway hayalimdi, azıcık da olsa, kıyısından koşesinden onu yakaladım. Şimdi biraz daha buyuk roller almak istiyorum.” acıklamasını yapmıştı
Ve bu roportajından cok kısa bir sure sonra, bu hayalini gercekleştirme yolunda da dev bir adım attığını goruyoruz, yuruyedur Denise… Season 6th is on the way #orangeisthenewblack #OITNB #transgenderactress #netflix #transgender #LGBT #NewYork pic.twitter.com/4d9OCFEXS4
— Denise Turkan (@deniseturkan) 2 Eylul 2017
Kaynak: 1, 2
En Guncel Bilgiler ve En Eğlenceli Paylaşımlar İcin Sayfamızı Takip Edin
ListeList Sinema Tv