Aslında konu biraz karışık başlıkta tam acıklayamadım ama olay şu;
Dragon Center yazılımından kasamda bulunan fanların RGB'lerini seciyorum 5-10 saniye sonra sectiğim renk yerine kırmızı renkte yanmaya başlıyor. Dragon Center'ı sildim tekrar yukledim fakat sorunum cozulmedi. Anakartımda bulunan ışıklar istediğim renk yanıyor fakat fanlar kırmızı yanıyor ve değişmiyor. Dunden beri başladı bu sorun neden olduğunu cozemedim.

Anakart: X570 Tomahawk.
Sıvı soğutucu: Cooler Master ML360R.
Fanlar: SilverStone airblazer 120r (X4)

Sistem şu, SilverStone fanlar birbirine bağlanıyor en son bir tanesi sıvı soğutmadan cıkan coklayıcıya bağlanıyor, sıvı soğutmanın ve pompanın RGB'leri de sıvı soğutmanın coklayıcısına bağlanıyor, en son bu coklayıcı sıvı soğutmanın kontrolcusune bağlanıyor. Kontrolcu de ARGB portuna bağlanıyor. Aylardır boyle kullanıyorum bir sorun yoktu dun neden olduğunu anlamadım boyle olmaya başladı, gerci zaten normaldede arada acıyordum ışıkları ama uzun sure aynı kalıyordu hic değişmiyordu dun nedense 5-10 saniye sonra değişmeye başladı. Forumda benzer bir konu buldum orada denileni yaptım ama sorunum cozulmedi.
@crazyreign hocam cozerseniz siz cozersiniz bu sorunu.

Konuyu yazarken "neden kontrolcu kullanıyorum ki diye duşunup" kabloyu kontrolcu yerine direkt anakarta taktım cozuldu gibi bir şey oldu fakat hala neden boyle olduğunu merak ettiğim icin cozum onerilerini, kontrolcuyu takıp deneyeceğim ve diğer cozum yollarını deneyeceğim.