Aşkı arayan dort bağımsız kadının hikayelerinin anlatıldığı ve ilişkilere dair cok guzel tespitlerin yapıldığı Sex and the City 1998 ve 2004 yılları arasında fırtına gibi esse de şimdi bile geri donup izlediğimiz diziler arasındaki yerini aldı. Dizideki dort yakın arkadaş Carrie, Samantha, Miranda ve Charlotte ’un unutulmayan replikleri bu listemizde…
1. “Derler ki hicbir şey sonsuza dek surmez; hayaller değişir, trendler gelir gecer ama arkadaşlık hic gozden duşmez” Carrie
2. “Paramın gorebileceğim bir yerde olmasını istiyorum. Dolabımda askımda!” Carrie
3. “Nedime olmak hakkında botoks hakkında ne duşunuyorsam aynı şekilde duşunuyorum: acılı ve gereksiz” Samantha
4. “Onceden yalnız olmak demek kimse seni istemiyor demekti. Şimdiyse, cok seksi olduğun ve hayatını nasıl ve kimle yaşamak istiyorsan buna karar vermek icin zaman harcadığın anlamına geliyor” Carrie
5. “Ah, lutfen… Eski sevgiliyle her zaman bir rekabet olur ve bu “kim acı icinde olecek? diye anlandırılır.” Samantha
6. “Dışarıda bir yerlerde bizi sevecek, anlayacak, opecek ve her şeyi daha iyi yapacak bir başka ucube var” Carrie
7. “Arkadaşlarını gayet iyi tanıyorum. Kumral olan Charlotte, kırmızı saclı Miranda ve sorunlu olan Samantha” Mr. Big
8. “Erkekler ne zaman cesur jestler yapsa bu romantik olarak duşunuluyor. Ne zaman kadınlar oyle bir şey yapsa caresiz ya da sayko deniyor!” Carrie
9. “Beni tanımıyor bile… Beni reddetmeden once beni biraz tanımaya calışabilirdi” Miranda
10. “En heyecan verici ve en anlamlı ilişki kendinle yaşadığın! Ve eğer gercekten cok cok cok seveceğin birini bulursan, bu epey muhteşem!” Carrie
11. “Ben hicbir zaman mukemmel saclara sahip, her zaman beyaz giyen ve uzerine asla leke dokmeyen bir kadın olmayacağım” Carrie
12. “Belki de biz birbirimizin ruh eşiyiz ve hayatımızdaki erkeklerin sadece eğlenebileceğimiz iyi insanlar olmasına izin verebiliriz” Charlotte
13. “Ben aşkı arıyorum. Gercek aşk. Sacma, sakıncalı, tuketen ve ‘birbirimiz olmadan yaşayamayız ’ tadında bir aşk.” Carrie
14. “En sonunda mevsimler değişiyor, şehirler değişiyor. İnsanlar hayatına girip cıkıyor. Ama sevdiklerinin her zaman kalbinde olduklarını bilmek gercekten cok rahatlatıcı…” Carrie
15. “Daha onceden Starbucks ’ta laptoplarıyla oturan insanların gosterişci pozcular olduğunu duşunurdum ama şimdi biliyorum ki onlar birinin yanına yeni taşınmış insanlar” Carrie