Onceden de PS2 silver slim kasa almıştım bu kasa modu icin yanlış yol cizdiğimden yapamamıştım. Amacım da 8-16 bit oyunları rahatlıkla oynayabilmek idi. PS Classic cıkınca ona kafa koymuştum ama o da 500-600 lira civarındaydı. Ayda yılda bir acacağım dekorasyon amaclı bir cihaz icin o kadar para vermek de istemedim bende boyle bir kasa modladım.
Maliyet olarak bir şey yok PS One'yi 50 liraya aldım, Raspberry'nin fiyatı da belli zaten. Onun harici 5-10 liralık kablo vesaire kullandım.

Oncelikle komple anakartı soktum. Sıcak hava tabancası ile arkadaki guc soketini ve ondeki memory card, kol soketlerini de soktum. Kol soketleri ve memory card girişlerini hizalayarak silikon tabancası ile yapıştırdım.

Normalde ondeki kol girişlerini usbye cevirip raspberry'e bağlayıp orjinal kolları kullanabilirdim ama elimde kablosuz F710 olduğu icin onlara hic dokunmadım.

Arka portları 3D printer ile basacaktım. dc soket yerine micro usbye kalıp basıp oturtacaktım. onun yerine lehimleyerek Raspberry'e bağladım.

Goruntu portu beni cok uğraştırdı. Tam lanet olsun derken portun aslında kalıp icinde olduğunu farkedip portu soktum. Raspberry'nin HDMI portunu zımparalayarak oraya oturtup yapıştırdım.

Tek sıkıntı power tuşu kaldı. Onu da Raspberry Pi Zero stok haliyle sadece reset tuşu bağlanabildiği icin yapamadım. Aklımda USB kablosuna iceriden acma kapama tuşu ekleme fikri var.
İşletim sistemi olarak da tabii ki RetroPie kullandım.

Benim icin keyifli bir gece projesi oldu. Saat 2'de başlayıp 4:30 civarında bitirdim. Okuduğunuz icin teşekkur ederim.

Dosya Ekleri 60181ecc432153e.jpeg 114 KB · Goruntuleme: 51

ca43f1f4dad8dce.jpeg 154,4 KB · Goruntuleme: 56

ccd7e885aa74f96.jpeg 118 KB · Goruntuleme: 53

fdbaf11770f90e5.jpeg 109 KB · Goruntuleme: 50